Het zigeunerhart van Frank van Etten

Hi Frank, erg leuk dat we je wat vragen mogen stellen. Wij zijn ontzettend benieuwd naar je nieuwe album en naar je plannen voor de komende tijd. Hoe gaat het met je?

Het gaat goed, ik treed veel op in het land en schrijf vele liedjes. Zo ben ik de afgelopen twee jaar, na het overlijden van mijn vader, begonnen met het schrijven van dit nieuwe album ‘Mijn Zigeunerhart’. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de reacties van mijn fans.

Er gebeurt een hoop rondom jou. Je hebt een hoop fans op Social Media, maakt veel mooie liedjes en treed erg veel op. Wat vind jij nou het allerleukste van het artiest zijn?

Ik ben gewoon Frank en de liefde die ik terug krijg van mijn fans, via bezoekjes bij mijn optredens of berichten via mijn Social Media, zijn echt lovend en ontzettend lief. Daarvoor ben ik erg dankbaar!

Schrijf jij al je liedjes zelf? Vind je het belangrijk om liedjes zelf te schrijven om er met volle 100% achter te staan wat je wilt overbrengen aan je publiek?

Ik schrijf nu eigenlijk alles zelf, en zeker op dit nieuwe album. De muziek die ik schrijf en componeer moet ik voelen en beleven, en ik hoop met het album ‘Mijn Zigeunerhart’ vele harten te veroveren in blijdschap en ontroering.

Het liedje ‘Ga jij maar naar de klote’ is een heel duidelijk maar vooral mooi liedje! Dit klinkt als iets dat jij zelf met iemand hebt meegemaakt. Kan jij hier iets over vertellen?

Dat is toevallig een liedje die ik niet zelf heb geschreven voor het nieuwe album. Er zijn twee tracks die ik heb laten maken door iemand anders en de track ‘Ga jij maar naar de klote’ is daar eentje van. Het liedje gaat over iemand waar mee je het boek sluit. Iemand die alles verliest omdat die zichzelf na vele beloftes niet meer in de spiegel kan aankijken. Het is een prachtige song geschreven door Jheron van der Heijden.

Hoelang heb jij er over gedaan om je nieuwe album te schrijven en op te nemen?

Ik heb dit in een periode gedaan van 2 jaar. Geschreven door stormen en verdriet heen, maar ook door momenten van blijdschap. Ik kan je zeggen dat ik alles erin heb gelegd qua mijn eigen gevoel. Alles is eerlijk en puur geschreven, zoals ik ben.

Natuurlijk kennen mensen jou van je prachtige stem en je liedjes die uit het leven gegrepen zijn. Zo heeft iedere fan natuurlijk een voorkeur voor een bepaald liedje van jou, maar wat vind jij nou zelf je mooiste liedje ooit?

Onder andere het liedje met mijn zoon Jamy van Etten: ‘Papa ik zie de tranen in je ogen’. Maar ook de liedjes ‘Leef als een zigeuner’ & ‘Jij bent niet meer die man van toen’ zijn klassiekers geworden

Wat kunnen wij, naast je album en je release party, de komende tijd van je verwachten?

Optredens in het land en ondertussen de promotie tour naar radio & Tv land. Daarnaast schrijven wij achter de schermen door voor nieuw en bekend talent.

Wat vind jij eigenlijk van HitsNL? Heb jij de app zelf ook?

Ik ben FAN! Prachtig dat er een portal is met Nederlandstalige muziek. Ik ben er trots op !

Bedankt voor het leuke interview en hopelijk tot snel. Succes met je album en alle optredens de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.