Yves Berendse wil alleen maar jou!

Hi Yves, wat leuk dat wij jou mogen interviewen. Wij zijn onwijs benieuwd naar je nieuwe single, je kijk op muziek en natuurlijk naar je toekomstplannen. Maar allereerst; Hoe gaat het met je?
Het gaat geweldig! Ik ben op dit moment op een heerlijke vakantie in Florida, zodat ik vol energie van dit jaar mijn jaar kan gaan maken!

Het afgelopen jaar hebben steeds meer mensen je liedjes in kroegen en feesttenten kunnen horen. Merk jij zelf ook dat je liedjes steeds populairder worden?
2016 was inderdaad een heel bijzonder jaar voor me. Ik heb ontzettend gave dingen mogen doen waaronder grote optredens zoals de muziekfeesten op het plein, optredens in het buitenland, de Buma Talent Award mogen winnen en ik mag toch wel spreken van een hit(je) met ‘Zin In Jou’. Dit alles met de hulp van het team van Dino en mijn manager John van Katwijk.

Hoe merk je dat?
Je ziet het natuurlijk aan de getallen (YouTube, streams, volgers). Maar met name ook in de kroegen. Ik hoor van vele diskjockeys dat het liedjes zijn die meerdere malen per avond worden aangevraagd.  Het blijft ontzettend raar (maar zo ontzettend leuk) om je eigen liedjes op plekken te horen en de mensen te zien meezingen.

Wat vind jij het leukste aan het ‘artiest’ zijn? Is dat het opnemen van nieuwe liedjes in de studio, het schrijfproces, het contact met je fans tijdens je optredens of juist iets heel anders? Waarom is dat het leukste?
Je kunt aan mij beter vragen wat er niet leuk aan is, haha! Het gekke is dat ik me eigenlijk helemaal geen artiest voel. Ik maak graag liedjes die andere mensen blij maken en graag meezingen. Als ik optreed wil ik gezelligheid en energie uitstralen. Dat mensen met me op de foto willen en handtekeningen vragen blijft voor mij nog steeds onwennig maar wel ontzettend leuk! Ik kan me geen enkele negatieve kant bedenken aan het zijn van een artiest!

Je nieuwe single ‘Ik Wil Alleen Maar Jou’ is jouw nieuwe wapenfeit, heb jij dit liedje zelf geschreven?
Nee! Hij is net zoals ‘Zin In Jou’ geschreven door John van Katwijk en geproduceerd door Bas van den Heuvel.

Ik neem aan dat jij als artiest meerdere liedjes hebt liggen waaruit je de keuze kan maken voor je volgende single. Hoe lastig is het om daar voor jezelf de goede keuze in te maken? En waarom?
We zijn naast de singles die daadwerkelijk uitkomen ook druk bezig met volgende stappen.  Ik, John en Bas zijn constant bezig met het uitproberen van nieuwe dingen. We zitten alle 3 op een goede lijn en de stappen die we nemen zijn altijd weloverwogen. Toch weet je van tevoren nooit zeker hoe iets uit gaat pakken.

Wat onderscheidt jou van alle andere zangers in jouw segment denk je?
Ik weet niet zozeer wat me echt onderscheidt. Ik weet van mezelf wel wat ik uit wil stralen en graag wil hoe de mensen mij zien.  Ik denk dat wanneer je je daar echt aan vasthoudt je jezelf langzaam maar zeker onderscheidt.

Nu zal de komende tijd volgepland staan met promotie optredens en interviews voor je nieuwe single ‘Ik Wil Alleen Maar Jou’, maar heb je daarnaast nog spannende dingen op de planning staan?

Jazeker! Er staan leuke en grote optredens in het vooruitzicht! Waaronder optredens bij de Toppers met Gents waar ik voor inval. Nacht van Oranje in Ahoy en Dutch Valley.

Naar welke Nederlandstalige artiesten luister jij op dit moment graag?
Het is bij mij een grote mix! Het gaat van André Hazes tot Gordon naar Rene Froger terug naar Borsato!

Als laatste vinden wij het altijd erg leuk om te weten wat jij van HitsNL vindt. Heb jij de app zelf ook?
Absoluut! Ik was ook bij de officiële lancering aanwezig en vind het een fijne app. Vooral ook omdat sommige singles soms een dag van tevoren al te beluisteren zijn!

Bedankt voor je tijd en je leuke antwoorden en wij willen je graag heel veel succes wensen met je nieuwe single en je komende optredens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.