Xander de Buisonjé!

Hi Xander, wat leuk dat wij jou wat vragen mogen stellen. Wij willen natuurlijk een hoop van je weten maar wij beginnen onze interviews altijd met een hele simpele vraag. Hoe gaat het met je?
Daar heb ik dan ook een heel simpel antwoord op. Het gaat goed! Ik ben heel hard aan het genieten van onze dochter en ons gezin en krijg daar nieuwe energie van! 🙂

Je bent al jaren lang één van de populairste artiesten van ons mooie land. Men zegt wel eens: ‘Aan de top komen is tot daar aan toe, maar daar blijven is het lastigste’. Hoe weet jij jezelf daar, jaar in jaar uit, te houden?
Ik ben eigenlijk nooit zo bewust bezig met het aan de top blijven – an sich. Ik geloof dat hoe harder je probeert hoe minder de creativiteit stroomt en dat is uiteindelijk waar het om draait en waar alles begint. Dat je alle vrijheid hebt om te blijven optreden en vooral te creëren. Op het moment dat dit blijft lukken, heb je volgens mij de grootste kans om succesvol te blijven.

Vaak is de weg naar het succes, als je terug kijkt, het mooiste. Vind jij dat ook?
Natuurlijk is de weg naar succes belangrijk om goed te beseffen hoe bevoorrecht je als artiest bent. Het is de weg naar het punt waarop je je nu bevindt. Tegelijkertijd vind ik het belangrijker om mij te focussen met wat zich nu aandient. Elk optreden wil ik alles geven en bij elk nieuw liedje wil ik het onderste uit mijn kan halen. Dat krijgt dan ook al mijn aandacht. 

In al die jaren muziek maken, optreden en schrijven/componeren moet er een moment zijn waarop je dacht: ‘Nu is alles volmaakt, nu klopt alles’. Wanneer was dat?
Het klopt altijd, ook als het niet klopt. Ik geloof niet in volmaaktheid, tenzij iets ook onvolmaakt is. 

Welke liedje van jezelf heeft stiekem jouw voorkeur?

Dat wisselt, maar Afscheid staat gemiddeld genomen toch wel op nummer één. 

Wat mij opviel is dat jouw nieuwe single ‘My American Girl’ veel wegheeft van ‘Er Is Altijd Een Weg’ en ‘Afscheid’ en ver bij een liedje als ‘De Wereld Redden’ vandaan ligt. Bij welke stijl ligt jouw persoonlijke voorkeur?
Ik heb eigenlijk niet een duidelijke of specifieke muzikale voorkeur. Ik schrijf  het liefst alles door elkaar heen en dan het liefst ook nog tegelijk, haha!

Je hebt met je nieuwe single ‘My American Girl’ gekozen om gedeeltes te zingen in het Engels. Waarom heb je daar voor gekozen?

Omdat mijn dochter twee nationaliteiten heeft. Ze is Amerikaans en Nederlands. En met dat in het achterhoofd vond ik het passend en leuk om het nummer dat over mijn dochter gaat tweetalig te zingen.

Wat wij bij HitsNL altijd leuk vinden om te weten is of jij de app zelf ook op je telefoon hebt staan? Zo ja, wat vind jij er van?
Ik doe zo min mogelijk met mijn telefoon, dus ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik jullie app niet op mijn telefoon heb staan. Maar dat is dus niets persoonlijks. 😉 

Als jij zelf even niks te doen hebt, naar welke artiesten luister jij dan zelf graag?
Als ik even niets te doen heb luister ik meestal niet naar muziek omdat ik altijd geprikkeld word. Ik krijg gelijk last van deformatie. Waarom is er voor deze snare sounds gekozen, waarom zit er zoveel galm op de stem van de zanger, waarom staat die gitaar zo hard, hoe kan het dat die piano zo goed klinkt? Kortom, ik luister vooral naar muziek als ik inspiratie zoek want het geeft me nou niet bepaald rust. 

Wat zijn jouw plannen in de nabije toekomst?

Ik ben op dit moment met twee muzikale projecten bezig. Eén voor mezelf en een project voor derden. Op korte termijn moet vooral de verbouwing van ons nieuwe huis worden afgerond, wat echt een project op zich is. In ons nieuwe huis heb ik ook een eigen studio waarin ik me volledig in alle rust kan focussen op mijn muzikale toekomst.

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.