Wesley Klein- ‘Onderweg’.

HitsNL interviewde Wesley Klein om te praten over zijn carrière en zijn nieuwste album ‘Onderweg’, dat nu al exclusief op HitsNL te beluisteren is.

Hallo Wesley! Jij hebt net een nieuw album ‘Onderweg’ uitgebracht, zou je ons wat meer kunnen vertellen over hoe dit album tot stand is gekomen?

We waren al een tijdje druk op zoek naar liedjes, het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat mijn vorige album uitgekomen is. We zijn daarom om de tafel gaan zitten met Berk Music en hebben toen besloten om een nieuw album uit te brengen. We hebben de tekstschrijvers gevraagd die mij 2,5 jaar geleden ook hebben geholpen en die waren wederom weer heel enthousiast. Samen met mijn familie, vrienden en kennissen ben ik altijd een beetje aan het zoeken, dan vraag ik: ‘wat vinden jullie leuk?’. Uiteindelijk moeten we natuurlijk liedjes vinden die bij mij passen om een ‘Wesley sound’ te creëren. Ik denk dat dit wel aardig gelukt is bij ‘Onderweg’!

Je spreekt over een ‘Wesley sound’, wat is volgens jou de ‘echte Wesley sound’?

De ‘Wesley sound’ zit tussen volks en pop in, het is eigenlijk een combinatie. Ik heb 2,5 jaar echt lopen zoeken naar hoe gaan we dit doen? Het is natuurlijk best wel moeilijk om aan mensen uit te leggen wat je nou precies doet, dus mensen moeten eigenlijk gewoon gaan luisteren…

Jouw nieuwe album heet ‘Onderweg’, heeft dat ook met de ‘Wesley sound’ te maken? Je bent onderweg naar de ‘sound’…

Ja, de titel is verschillend in te vullen. ‘Onderweg’ kan staan voor een artiest die altijd onderweg is. Je bent onderweg naar de top en je probeert iets te bereiken als artiest. Ik vind het een hele leuke titel. Het is eigenlijk een verlengde van mijn vorige album ‘Volg Je Hart’. Mijn vriendin kwam er mee, die heeft dit net als ‘Volg Je Hart’ verzonnen, daar moet ik heel eerlijk in zijn. Zij zei: “je ‘volgt je hart’ en bent onderweg naar iets wat je leuk vindt. je bent onderweg naar de top om iets te bereiken dat je wil bereiken”. Zo kwamen we bij ‘Onderweg’ uit.

Dat je ‘Onderweg’ bent, suggereert dat je voorlopig nog niet ‘jouw ultieme doelen’ bereikt hebt?

Dat is zeker waar. Ik ben voorlopig nog niet waar ik wil zijn als artiest zijnde. Dit is heel erg moeilijk in de artiestenwereld, maar ik merk wel dat ik de goede kant op ga: dit is wat ik écht leuk vindt. Uiteindelijk is het natuurlijk prachtig als je in een mooie zaal met live band staat en het publiek zingt al jouw liedjes uit volle borst mee. Gelukkig gaat dat heel goed, mensen beginnen steeds beter mijn liedjes te kennen en zingen steeds meer uit volle borst mee. Ik hoop dat hetzelfde gebeurt met mijn nieuwe liedjes van ‘Onderweg’, zodat ik weer een nieuwe stap kan zetten in de muziek die ik zelf leuk vind. Het is heel belangrijk dat je je eigen hart volgt, want dan heb je het 100 procent naar je zin op het podium. Je moet je prettig voelen bij de liedjes die je zingt en dat is bij dit album zeker het geval!

 Wat is jouw favoriete nummer van ‘Onderweg’?

Over ongeveer twee maanden komt de single heet ‘Geef Mij Een Dag Uit Jouw Leven’ uit, dat is zeker een van mijn favorieten van dit album. Het is natuurlijk heel cliché om te zeggen dat dit album beter is dan het vorige, maar 2,5 jaar geleden was ik veel meer zoekende naar mijn ‘sound’. Meestal hoor je bij een album meteen van welke artiest het is, maar ik vind het zelf heel jammer als een album eentonig is. Een album moet naar mijn mening heel breed zijn, zo heb ik onder andere een ballad en een mid-tempo liedje op dit album staan. Er is van alles wat, zodat iedereen het wel leuk kan vinden. Naar mijn mening zijn alle liedjes leuk, maar ik ben natuurlijk heel benieuwd wat de mening van anderen over dit album is. Wat zo leuk is, is dat het album eerder bij HitsNL te beluisteren is. Dit maakt het mogelijk om op 23 januari bij de lancering al te kunnen vragen wat mensen van mijn album vonden. Die feedback is altijd leuk en goed om mee te nemen!

Als we terug blikken op jouw carrière… Wat zie jij echt als muzikale hoogtepunten uit de afgelopen jaren?

Vanuit Popstars is het allemaal begonnen en heb ik meteen heel veel geweldige dingen mogen mee maken. Zo mocht heb ik onder andere de afgelopen jaren veel opgetreden met Gents, dit is een formatie waar ik samen met Danny Froger en Danny Nicolai in zit. Met z’n drieën hebben we drie jaar achter elkaar bij de Toppers mogen optreden, wat natuurlijk waanzinnig is. Je staat voor 65.000 mensen op te treden en dat vijf avonden lang! Tijdens de bruiloft van Wesley Sneijder en Yolanthe ben ik naar Italië ingevlogen en heb ik daar opgetreden met een live band, een ervaring om nooit meer te vergeten. Vanuit Popstars heb ik twee nummers van mijn grote idool René Froger in Carré mogen zingen, mooier kan het niet zijn. Ik heb alleen maar mooie dingen gedaan. Als ik zo mag blijven doorgaan ben ik echt een gelukkig mens!

Wij van HitsNL zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw mening over HitsNL als streamingdienst met Nederlandstalige muziek…

Ja, ik vind dit natuurlijk een heel mooi initiatief! Je hoort heel veel mensen over Spotify, maar dit is meer voor de mensen die veel Engelstalige en buitenlandse muziek willen luisteren. Voor de echte Nederlandstalige fan is HitsNL een mooie uitkomst. Je ziet toch dat de CD verkoop langzaam aan het achteruit gaan is, de platenbazen weten dit ook. Dat de platenmaatschappijen daarom hun handen in een hebben geslagen om dit samen op de markt te brengen is prachtig. Je hoeft niet steeds ver te zoeken om naar een bepaalde Nederlandstalige artiest te luisteren!

Wij willen Wesley Klein bedanken voor dit interview. Ben jij na dit interview benieuwd naar zijn nieuwe album ‘Onderweg’  geworden? Klik dan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.