Wendy De Laat wandelt lekker door!

Hi Wendy, allereerst gefeliciteerd met de winst in de Super Strijd. Daarmee sta jij deze hele week in de aandacht op HitsNL. We willen natuurlijk een hoop van je weten, maar allereerst: Hoe gaat het met je?
Ja hartstikke goed. Het was sowieso heel erg leuk dat ik deze strijd bij jullie aan mocht gaan en natuurlijk dat ik ‘m heb gewonnen. Sinds vorige week is mijn nieuwe single uit, dus ik ben er helemaal blij mee!

Je hebt de Super Strijd op HitsNL gewonnen door het stemmen van je fans. Het waren er behoorlijk veel. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Ja ik heb best wel veel fans op mijn gewone Facebook pagina en op mijn ‘Like’ pagina. Toen ik zag dat ik de strijd moest aan gaan ben ik mensen gaan vragen om op mij te stemmen. Ik had eigenlijk nog wel wat troeven achter de hand, maar ik stond al zo ver voor dat dat niet hoefde.

Je nieuwe single ‘Dans Heel Je Leven’ is net uit. Heb jij dit liedje zelf geschreven?
Jazeker, dit is inmiddels mijn 7e single. Ik ben nu ongeveer 3 jaar bezig. De allereerste single heb ik ook zelf geschreven. Dat liedje heet ‘Zonder Jou’. Ik heb, toen we deze gingen opnemen tegen Frank Verkooyen (Producer) gezegd: ‘Ik wil deze ook graag zelf proberen te schrijven’. Hij zei: ‘Dat is prima, je hebt een week’ en de volgende dag stond ie al kant en klaar in zijn mail. Dat ging erg snel, ik denk dat ik er maar 3 uurtjes mee bezig ben geweest. Het maakt het allemaal ook iets persoonlijker als je zelf je liedjes schrijft.

Wat vind je leuker, het opnemen van nieuwe singles of het optreden in het land? Waarom?
Dat is een lastige vraag, want het is allebei hartstikke leuk. Maar dan ga ik denk ik toch voor het optreden in het land. Als je iedere keer het publiek kan vermaken en de mensen doen mee, dat geeft mij altijd een heel goed gevoel. Dan ga ik altijd met een heel lekker gevoel naar bed.

Als je zelf even niks te doen hebt en je luistert naar HitsNL. Welke artiesten komen er dan in jouw playlist voor?
Ik heb heel veel artiesten die ik heel leuk vind. Maar Tino Martin, André Hazes en Sieneke vind ik wel echt heel leuk. Het is bij mij in ieder geval wel altijd Nederlandstalig.

Je vertelt in je biografie op je website dat je altijd al passie hebt gehad voor muziek. Maar toch ben je, door verlegenheid, pas begonnen met eigen singles uitbrengen in 2014. Hoe heb je die verlegenheid overwonnen?
Mijn allereerste optreden, als ik die soms wel eens terug kijk, dat sloeg gewoon helemaal nergens op. Ik zong daar gewoon mijn liedjes en verder was het klaar. Nu weet ik natuurlijk dat het entertainen, het vermaken van het publiek, het contact maken er ook bij hoort. Ik blijf daar ook in groeien. Ik weet nu ook van mezelf dat die verlegenheid ook weg is zodra ik een voet op het podium zet. Mijn passie heeft het gewonnen van de verlegenheid.

Je hebt al op diverse mooie feesten mogen optreden, zo ook Oosterhout Live. Wat is nou echt een plek in Nederland waar je nog eens zou willen optreden en waarom?
Oh,ja die wens hebben we natuurlijk allemaal. Ik zou natuurlijk wel heel graag eens in een stadion willen optreden of bij De Toppers bijvoorbeeld. Zo’n ervaring zou ik ook wel eens mee willen maken. Maar ik denk dat alle artiesten dat wel zouden willen. Weet je, ik vind het gewoon leuk als mensen mee doen. Als dat voor 50 mensen is of voor een paar duizend mensen dat maakt mij niet uit. Het gaat mij meer om de sfeer dan om de plek.

Er zijn de komende maanden natuurlijk veel feestjes in verband met kerst en oud en nieuw. Kunnen de fans van HitsNL jou nog ergens bewonderen de komende tijd?
Ik geef komende zondag, 10 december, om 14:00 uur mijn CD presentatie. Fans van HitsNL zijn natuurlijk hartelijk welkom. Het is in Café ’t Zonneke in Oosterhout. Ik ga daar ook een leuk duet zingen met Leen Zijlmans.

Wat zijn de plannen voor de toekomst? Ben je al druk bezig met een nieuwe single? Of misschien wel een heel album?
Voor mij is het gewoon lekker doorwandelen en meer singles maken. Nog meer mensen bereiken en nog meer op de bühne staan, zodat nog meer mensen mijn naam leren kennen. Dat zijn mijn plannen!

Succes met alles en bedankt voor het leuke interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.