Tamara Tol – ‘Laat Ons Klinken’

Tamara Tol bracht onlangs haar nieuwe album ‘Laat Ons Klinken’ uit.  HitsNL interviewde haar om meer over dit album en haar carrière als artiest te weten te komen.

Hallo Tamara, jij hebt onlangs het nieuwe album ‘Laat Ons Klinken’ uitgebracht. Wij van HitsNL zijn natuurlijk heel benieuwd naar hoe dit album tot stand is gekomen. Kun je ons hier wat meer over vertellen?

De eerste single die ik bij Berk Music heb uitgebracht heet ‘Kom Laat De Glazen Klinken’. Deze single was meteen een groot succes en dat verklaart ook een beetje de titel van het album. Maar ‘Laat Ons Klinken’ is eigenlijk dubbel, want dit betekent ook; “laat ons horen”. De echte fans vragen zich af wanneer er weer een album komt, die willen gewoon dat schijfje met foto’s in handen hebben.  Daarom hebben wij een jaar hard gewerkt om dit album te produceren, samen met twee producers Harald Queens en Waylon van der Heijden. Zij zijn heel bekend in het Nederlandse vlak en ik kan stellen dat ik trots op het resultaat ben.

Als je één nummer als de ‘HitsNL Supertip van de week’ zou mogen kiezen, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?

Dan ga ik voor ‘De Wereld Staat Stil’, het emotionele nummer van ‘Laat Ons Klinken’. Dit nummer gaat over het overlijden van mijn 14 jarige nichtje. Ik heb dit nummer geschreven naar aanleiding van het verdriet van de moeder van mijn nichtje. Ik denk dat als je naar dit nummer luistert, je je echt kan identificeren en dat het dan voelt alsof jij dan degene bent die dat zingt. Het is het verhaal achter het verdriet wat ik wil overbrengen. Iedereen krijgt, helaas, met verlies te maken in het leven en muziek kan helpen bij het verwerken van dit verlies.

2016 is al mooi begonnen, je hebt net een nieuw album uitgebracht. Wat staat er nog meer op de planning voor dit jaar?

Er komt een nieuwe single uit met Jaman op 22 januari. Dit is een duet dat ‘Je Bent Nog Mooier Dan Mooi’ heet. Verder komen er natuurlijk wat singles van het album ‘Laat Ons Klinken’ uit. Daarnaast hoop ik natuurlijk lekker veel optredens te kunnen doen. Ik kan nog niet zeggen; “we gaan dit jaar aan een nieuw album werken”, maar dat is natuurlijk niet helemaal uit te sluiten. Je weet immers nooit wat de toekomst gaat brengen…

Wanneer we het over jouw carrière hebben. Zijn er nog speciale optredens waarvan je denkt: ‘dit zou ik in 2016 wel willen doen’?

Jazeker! Ik heb altijd al een keer een theater tour willen doen, dat staat hoog op mijn verlanglijstje. Wie weet met andere collega’s, een mooie Nederlandstalige line-up. Voor de rest vind ik ieder optreden even leuk. Het is steeds weer een nieuwe en unieke ervaring. Ik heb al veel verschillende optredens mogen doen; van een optreden bij de Toppers in een volle Arena tot kleine kroegjes. Ik geniet evenveel van alle optredens!

Fans zijn natuurlijk niet weg te denken uit het artiesten leven, zijn er nog bepaalde bijzondere herinneringen met fans die je zijn bijgebleven?

Bij mijn album presentatie op 10 januari kwamen mensen 450 km op en neer uit België  gereden om bij mijn presentatie te zijn. Fans kwamen met zelfgemaakte sjaals en andere cadeaus aanzetten. Zo ontzettend lief! Dat doet zo veel met je. Het laat zien wat muziek teweeg kan brengen en welke steun je voor mensen bent.  Ik heb vele mooie en bijzondere momenten met fans meegemaakt maar dit moment vergeet ik zeker niet meer.

Tot slot… Wij van HitsNL zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw mening over HitsNL als streamingdienst die gericht op Nederlandstalige muziek is. Wat vind jij van zo’n dienst?

Ja dit vind ik natuurlijk geweldig! Ik denk dat dit uiteindelijk zeker een groot succes gaat worden. Vooral omdat het ook gewoon makkelijk is, de doelgroep hoeft niet te zoeken naar hun favoriete muziek. Ik vind het echt een goed initiatief, dank jullie wel!

Wij willen Tamara Tol natuurlijk ook hartelijk bedanken voor haar interview. Wil jij haar nieuwste album ‘Laat Ons Klinken’ luisteren? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.