Singer-songwriter Johnny Boeve!

Hi Johnny, allereerst gefeliciteerd met het winnen van de Super Strijd. Daardoor sta je de hele week in de spotlights op HitsNL. Zo staat je nieuwe single bij Top Nummers op onze app en ben je donderdag om 19:00 uur te zien in de nieuwe uitzending van de HitsNL Top 30. We willen natuurlijk van alles van je weten maar allereerst zijn we reuze benieuwd hoe het met je gaat, vertel?
Met mij gaat het uitstekend! Ik heb een geweldig snel en vooral leuk jaar achter de rug. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet zo lang bezig met de muziek. In juli 2017 stond ik voor het eerst op te treden met mijn gitaar. Dit was in de achtertuin van familie. Van het één kwam het ander en al snel mocht ik bij meerdere feestjes optreden. Meer optreden betekende voor mij ook meer apparatuur aanschaffen om het goed te laten klinken. In Apeldoorn, waar ik woon, ging ik naar muziekwinkel KeyMusic. Al snel kon ik het goed vinden met Mark, de eigenaar van KeyMusic en liet ik hem een nummer horen dat ik zelf had geschreven. Mark was meteen enthousiast en regelde het contact tussen mij en het platenlabel Lapanouse Music. Al snel was het duidelijk dat wij samen muziek gingen maken. En nu is mijn eerste single ‘Mij Hou Je Niet Tegen’ uit! Ik had een jaar geleden niet durven dromen dat ik nu mijn eigen geschreven muziek zou uitbrengen.

Je single ‘Mij Hou Je Niet Tegen’ is een lekkere popsong. Kan je ons iets vertellen over het liedje? Hoe is het nummer ontstaan?
Ik zat thuis op de bank de Olympische winterspelen te kijken. Ik zag hoe Suzanne Schulting in de finale van de 1000 meter shorttrack op de derde plaats stond. Ze moest hard werken om het brons te behalen, maar opeens was er een valpartij. De nummer 1 en 2 vielen waardoor Suzanne Schulting de gouden plak won. Ik zag haar over de finish schaatsen en ik zag een vorm van blijdschap die ik al heel lang al niet meer had gezien bij iemand. De passie en werklust spatten er vanaf. Ik kreeg er kippenvel van. Suzanne had alles gegeven voor dat ene moment en ze heeft gewonnen. Daar begon mijn inspiratie voor het schrijven van ‘Mij Hou Je Niet Tegen’. Het nummer kan voor iedereen een eigen betekenis hebben. De één heeft een belangrijke sportwedstrijd en de ander een belangrijke toets waar hard voor geleerd is. Ik hoop vooral dat de mensen kracht uit het nummer kunnen halen en het kunnen toepassen op hun eigen leven.

Er zijn natuurlijk veel mensen die jou al wel kennen, maar er zijn er ook nog veel die nog geen idee hebben wie je bent en wat je doet. Kan je ons een klein kijkje geven in het leven van Johnny Boeve?
Ik ben 26 jaar en ik woon in Apeldoorn. Ik woon daar samen met mijn vriendin Denice. Als ik geen muziek maak, vind ik het heerlijk om te sporten: voetballen, fitness of lekker een stuk op de racefiets is voor mij echt even ontspannen en mijn hoofd leegmaken. Een avondje op de bank een film kijken is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Maar het liefst ben ik lekker met mijn gitaar in de weer. Ook ben ik begonnen met het maken van vlogs voor op YouTube. Ik wil de mensen graag een kijkje achter de schermen geven en laten zien wat ik allemaal doe.

De komende tijd zal je natuurlijk erg druk bezig zijn met de promotie van je nieuwe single ‘Mij Hou Je Niet Tegen’, maar ben je toevallig ook al bezig met een album of EP?
Ja, dat klopt. Momenteel zijn wij erg druk achter de schermen met de EP ‘Wat Doe Ik’. De EP zal als CD worden uitgebracht en in juli verschijnen. Ik vind het heel erg bijzonder hoe wij dit met iedereen tot een eindproduct maken. Met iedereen bedoel ik dan de muzikanten en de producenten die meewerken aan de nummers.

Wat voor soort liedjes kunnen we daar op verwachten?
De single ‘Wat Doe Ik’ is een lekker zomers nummer. Het refrein van het nummer blijft heerlijk in je hoofd zitten. Denice, mijn vriendin, zingt het nummer al iedere dag en hij is nog niet eens uit. Verder komen er gevarieerde nummers, waaronder een ballad, op te staan. Op mijn website Johnnyboeve.nl kun je de EP al bestellen!

Schrijf je deze songs ook weer allemaal zelf?
Ja, ik schrijf alles zelf. Ik pak mijn gitaar en begin met akkoorden spelen. Als ik een goed gevoel heb bij de melodielijn, dan komen de woorden vanzelf. Toch kan ik het niet alleen. Samen met de producenten Rudy Mackay en Fanuel Coenraad wordt een lied een eindproduct. Soms lijkt het origineel, zoals ik het nummer eerst op de gitaar speelde, bijna niet meer op het eindproduct. Dat is juist leuk, samen muziek maken is altijd leuker dan alleen.

Wij vinden het erg leuk om te weten wat jij van HitsNL vindt en of je de app zelf ook hebt?
HitsNL is een superleuk initiatief. Alle Nederlandstalige muziek toegankelijk maken voor de luisteraar en daarnaast kansen geven aan nieuw talent. Om heel eerlijk te zijn heb ik de app nog niet, maar nu ga ik hem zeker testen!

Als jij even niks te doen hebt en je ligt lekker op de bank muziek te luisteren, welke artiesten komen er dan voorbij in jouw playlist?
Vaak als ik op de bank lig zet ik Bløf aan. Voorheen luisterde ik heel veel André Hazes. Ik kan ze bijna allemaal meezingen. Ook vind ik het heerlijk om een playlist op te zetten van de 60’s of de 80’s.

Waar kunnen de abonnees van HitsNL jou de komende tijd op het podium bewonderen?
Momenteel zijn wij vooral druk met het afmaken van de EP ‘Wat Doe Ik’ en het promoten van de single ‘Mij Hou Je Niet Tegen’. Daarnaast zal ik volgende maand te zien zijn bij de Nijmeegse Vierdaagse. Als de EP uitkomt gaan we de podia op, maar voor nu blijft het vooral even bij promotie en het werken in de studio. Ik kan niet wachten om al mijn muziek te laten horen en deze op het podium te gaan spelen met de band.

Bedankt voor het interview en heel veel succes met je nieuwe single!