René Eshuijs treedt het liefste op!

Hi René, allereerst gefeliciteerd met het behalen van de Super Talent status op HitsNL. Dat is natuurlijk een vliegende start voor je nieuwe single! Voordat we je allerlei vragen gaan stellen om wat meer over je te weten te komen willen we je natuurlijk eerst vragen hoe het met je gaat, vertel?
Het gaat super goed met me. Helemaal nu ik Super Talent op HitsNL ben door alle fans die op mij gestemd hebben.

Je nieuwe single ‘Zing Lach Drink (geniet van het leven)’ is net uit. Hoe is deze single tot stand gekomen?
Ik heb met René Portegies overlegd over een nieuw nummer en hij heeft deze geschreven en gecomponeerd. Ik heb samen met mijn producer gezeten over hoe we het nummer wilden laten klinken. De bedoeling van René Portegies was in eerste instantie om het een soort wals te laten worden. In overleg hebben we dat toch anders aangepakt. Het begin is rustig geworden om het vervolgens tot een feest nummer te maken.

Schrijf jij zelf ook veel liedjes voor jezelf of voor anderen?
Ik heb samen met mijn vrouw een aantal liedjes geschreven, maar dat is toch niet echt mijn ding denk ik. Dus ik laat het aan een tekstschrijver over die dat al heel vaak heeft gedaan.

Alleen nog maar optreden en nooit meer een single uitbrengen of alleen singles uitbrengen en nooit meer optreden. Welke keuze zou jij maken en waarom?
Ik zal dan kiezen voor optredens, want met liedjes maken zie je niet wat het de mensen doet en als je het live ten gehore brengt dan zie je de gezichten van de mensen. De interactie met de mensen is ook altijd zo leuk! Bij oudere, wat wij ook graag doen (de bejaarde mensen), daar krijg je zoveel voor terug. Je maakt mensen zo blij als je wat liedjes voor ze komt zingen.

Je hebt in het verleden al wel vaker singles uitgebracht maar ook neem ik aan dat je met iedere single die je uitbrengt vindt dat dit een beter liedje is dan het vorige liedje dat je uitbracht. Waarom is dit liedje voor jou leuker, beter, mooier of ‘meer een hit’ dan de single hiervoor?
Ik heb verschillende producers gehad en zit nu op mijn plaats. De eerste single die ik samen met Ger Oerlemans maakte (mijn producers dus) was wel goed maar nog niet helemaal wat we samen wilden. Nu zijn we een aantal singles verder en doen heel veel samen. Ik heb ook eigen inbreng in het nummer, zoals het verloop van het liedje. We voelen elkaar steeds beter aan en dat merk je in het product wat we dan maken.

Ik kan me voorstellen dat je het erg druk hebt met al je optredens, interviews en promo’s voor je nieuwe single. Maar stel; je zit ’s avonds even op de bank en je luistert naar HitsNL. Welke artiesten komen er dan voorbij in jouw playlist?
Ik vind heel veel muziek leuk maar degene die dan voorbij zullen komen zijn; André Hazes, Koos Alberts, John West, Django Wagner en Peter Beense. Ik ben wel gek van Nederlandstalige muziek maar een oude evergreen gaat er ook altijd wel in.

Die hypothetische vraag van hierboven willen we natuurlijk even omzetten naar een echte vraag. Heb jij zelf ook HitsNL? En wat vind jij er van?
Ik had er wel van gehoord natuurlijk, maar sinds kort heeft mijn vrouw het op haar telefoon en vinden we het heerlijk om de Nederlandstalige liedjes te luisteren.

Natuurlijk zullen een aantal abonnees van HitsNL nu pas weten wie je bent, door dit interview. Maar waar zouden deze ‘nieuwe fans’ jou kunnen zien optreden de komende tijd?
Wij hebben sowieso heel veel besloten feesten. Voor openbare optredens kunnen ze beter even op Facebook of mijn website kijken. Komende week komt er weer een update en is alles weer te zien op www.reneeshuijs.nl

Ontzettend bedankt voor de leuke antwoorden en heel veel succes met alle optredens, je nieuwe single en natuurlijk alle promotie die daar mee gepaard gaat!
Ik wil bij deze HitsNL bedanken dat jullie mij genomineerd hebben. Nu kan ik bij een breder publiek meer bekendheid krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.