Ramón Prins van achter naar voor de schermen!

Hi Ramón, gefeliciteerd met het behalen van de ‘Super Talent’ status binnen HitsNL. Je hebt onwijs veel ‘likes’ binnengehaald. Heb jij nu al zoveel fans?
Mijn vrienden en familie vinden het helemaal geweldig dat ik toch de stap heb gezet om me vader op te volgen.

Je bent net begonnen in de muziekwereld, maar toch ken je het vak al. Kun jij dat uitleggen aan de lezers van HitsNL?
Mijn vader is in de jaren 80/90 bekend geweest met het Schelde Trio die zeemansliederen maakten. Toen ik een jaar of 7 was zong ik altijd al kerstliedjes met mijn vader in een restaurant waar mijn vader in tijd die altijd de muziek verzorgde. Zo is het er eigenlijk langzaamaan in geslopen.

Is het leuker om geluidsman te zijn en de artiesten van goed geluid te voorzien of vind je het leuker om zelf op het podium te staan?
Ik ben op me 18e begonnen met werken in het licht en geluid bij Arnold Ruijten. Ik wist toentertijd nog niet eens het verschil tussen een xlr, dmx of een speakon aansluiting, maar in de loop der jaren heb ik super veel van hem mogen leren. Als ik iets niet begreep of er lukte iets niet dan was er altijd iemand die daar de tijd voor nam om het uit te leggen en de werking er van te vertellen. We draaiden samen altijd drive in shows op evenementen. Zo is het er eigenlijk in geslopen en van het één kwam het ander. Nu ik zing staan Arnold en Michiel volledig achter me en dat is gewoon een super fijn gevoel, het oude vertrouwde is weer terug. Als ik echt moet kiezen tussen zingen of het geluid schuiven voor anderen, dan kies ik er toch voor om op het podium te staan. Ik hou er van om lekker te zingen en er een geweldig leuk feest van te maken.

Hoe is de ommezwaai zo gekomen van geluidsman naar zanger?
Het is niet echt een ommezwaai geweest. Ik heb jaren lang als internationaal chauffeur gewerkt in de verse vis transport. Buitenom het werken als chauffeur hielp ik mijn vader met het geluid. Maar nu met zingen is het ook wel super gaaf om de draad weer op te pakken en mooie feestjes te organiseren. Het is dan helemaal super als je zelf het geluid en licht hebt.

Je single ‘Ben Ik Te Min’ is een klassieker van Armand, maar toch heb je er een mooie eigen draai aan weten te geven. Kun jij ons vertellen waarom dit in de basis zo’n goed liedje is?
De basis van dit liedje is eigenlijk mijn oudste broer Herber geweest, hij zong altijd bij ons thuis: ‘Ben ik te min’. De basis van ‘Ben ik te min’ is gewoon de tekst. Toen ik het nummer voor het eerst hoorde dacht ik: ‘Ja, dit is echt apart maar wel super leuk’. En dat heb ik altijd onthouden.

Wat vind jij eigenlijk leuke muziek? Naar welke artiesten luister jij in je vrije tijd?
Ik luister zelf echt naar alle muziekstijlen. Ik kan zowel goed naar André Hazes luisteren als naar DJ Paul Elstak. Ik vind het allemaal geweldig, maar ik ben zelf wel een heel groot fan van Django Wagner en Frans Duijts. Ook luister ik graag nummers van Henk Damen.

Wij willen altijd natuurlijk even weten of jij de HitsNL app zelf ook hebt? Welke afspeellijst vind jij het leukste?
Ik heb de HitsNL toevallig afgelopen week op me telefoon gezet. Ik ben nooit kieskeurig ik vind alles leuk wat voorbij komt.

Wat kunnen wij de komende tijd nog allemaal van je verwachten?
Dit jaar kom ik sowieso met nog een hele leuke cover en probeer ik met Casper Janssen van Hit It! Music en met de mannen van Sonic Solutions nog een leuk vrolijk kerst nummer neer te zetten.

Merk je dat de single het goed doet door bijvoorbeeld de hoeveelheid optredens die binnen komen?
Mijn single ‘Ben ik te min’ is nu net een week uit. Ik ben iemand die niet op de zaken vooruit loopt. Ik laat alles op me afkomen. Elk optreden wat ik er aan over kan houden is super meegenomen. Ik ben en blijf een nuchtere Zeeuw.

Onwijs bedankt voor het beantwoorden van de vragen en wij willen je uiteraard enorm veel plezier toewensen met je nieuwe carrière en bovenal veel succes met je single ‘Ben Ik Te Min’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.