Peter La Haye is erg divers.

Hi Peter, allereerst gefeliciteerd met het behalen van de Super Talent status op HitsNL. Het was een spannende Super Strijd, maar uiteindelijk trok je toch aan het langste eind. We willen natuurlijk een heleboel van je weten, maar allereerst vragen wij altijd even; hoe gaat het met je?
Ja, het gaat prima met mij. Lekker druk bezig met produceren in de studio en uiteraard lekker aan het optreden door het land.

Je nieuwe single ‘Rustig Aan’ is net uit. Hoe gaat het met de single?
Hij is maandag uitgekomen en heb veel reacties ontvangen. Ik heb landelijke airplay gekregen binnen een week, waaronder ook op Radio NL. Ik had op Social Media 800 deelacties met mijn videoclip en deze clip wordt waanzinnig bekeken. En natuurlijk heb ik bij HitsNL gewonnen, dus ik kan niet anders zeggen dan dat het goed gaat.

Schrijf jij je liedjes zelf?
Ik schrijf ook maar heb een tekstschrijver. Zijn naam is Chris Cohen. Hij heeft de laatste tijd mijn nieuwe liedjes geschreven. Componeren en produceren doe ik zelf.

Wat vind jij het belangrijkste bij het uitbrengen van een nieuwe single. Luister jij bijvoorbeeld veel naar de smaak van je fan of vind je het ‘t allerbelangrijkste dat jij het zelf een fantastisch nummer vindt?
Met deze single heb ik gekeken naar wat er past bij de radio. Wat is niet al 100.000 x gedaan. Wat past bij mijn vocaal. Maar het belangrijkste is de sound van nu.

Wat doe je liever; een single opnemen en uitbrengen of optreden in het land? En waarom?
Optreden in het land, dat is eigenlijk het allerleukste om te doen. Waarom? Ik doe veel stijlen muziek. Nederlands maar ook Engels en dat vind ik super gaaf om te doen.

Als jij zelf even niks te doen hebt en je luistert naar HitsNL. Welke artiesten komen er dan bij jou voorbij in je playlist?
Ik ben erg divers. Ik luister naar Tom Jones, Micheal Bolton, René Froger, Solomon Burke en Andre Hazes.

Waar kunnen de abonnees jou de komende tijd live zien?
Wekelijks ben ik te zien en te horen in het land, maar een leuk en groot optreden is bijvoorbeeld Het Silverdome in Zoetermeer op 7 april met o.a. André Hazes, Paul de Leeuw en Anita Meijer.

Wat vind jij van de streamingdienst HitsNL? Heb jij ‘m zelf ook op je telefoon staan?
Ja, super handig! Alles werkt perfect en je hebt alle Nederlandse nummers zo binnen handbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.