Ondernemend en druk bezig: Diego Holzken!

Hi Diego, gefeliciteerd met winnen van de Super Strijd. We willen natuurlijk van alles over je te weten komen maar allereerst willen we weten hoe het met je gaat, vertel?
Hoi, ja super leuk! Met mij gaat het harstikke goed. Ik ben net terug van een weekje vakantie en dat heeft me heel goed gedaan. Ik kan er nu weer volop tegenaan!

Je nieuwe single ‘Hoe Kan Ik Je Hart Bereiken’ is net uit. Vertel, hoe gaat het met de single?
Klopt, 6 maanden na mijn debuutsingle ‘’Alleen Jij’’ is mijn 2e single ‘’Hoe kan ik je hart bereiken’’ uitgekomen. Het is een lekkere dansbare plaat die goed blijft hangen. De single is nu een aantal weken uit en doet het voor mijn gevoel echt heel goed. Hij wordt gedraaid bij vrijwel alle grote radiozenders en ook op YouTube is hij al meer dan 40.000x bekeken. Bij optredens wordt hij goed opgepakt en ook van mijn omgeving en fans krijg ik complimenten als: ‘’Ik krijg hem niet meer uit mijn hoofd’’, ‘’Ik wordt echt vrolijk van je nieuwe single’’, ‘’lekker zomers’’. En dat was nou net de bedoeling haha!

Hoe is de single tot stand gekomen? Schrijf jij bijvoorbeeld zelf teksten of muziek?
Net als bij mijn eerste single ‘’Alleen Jij’’ heb ik ervoor gekozen om het liedje op te nemen bij Manfred Jongenelis. Ik heb een afspraak gemaakt met Manfred om mijn wensen te bespreken en vertelde hem dat ik opzoek was naar een uptempo liedje met een lekkere beat dat goed blijft hangen. Na een aantal weken kreeg ik een demo toegestuurd en ik was gelijk onder de indruk. Ik stuurde Manfred een appje waarin ik zei: ‘’Dit wordt een top nummer!’’ en dat is het geworden want ik ben harstikke tevreden over het eindresultaat.

Er zijn natuurlijk abonnees die nog niet precies weten wie Diego Holzken is, kan je ons wat meer over jezelf vertellen?
Ik ben 25 jaar oud en ik kom uit Sittard. Sinds 2 jaar ben ik actief bezig met mijn zangcarrière en treed ik op op diverse grote en kleinere evenementen. Ik heb in deze korte tijd al heel wat leuke ervaringen mogen opdoen. Zo heb ik opgetreden op evenementen van Ferry de Lits, Jaman, Django Wagner en ben ik al twee keer meegevraagd op artiestenreis naar het buitenland. Voor mei 2019 ben ik ook alweer uitgenodigd door een organisatie om mee te gaan op artiestenreis naar Turkije. Een leuk vooruitzicht dus! Mijn debuutsingle ‘’Alleen Jij’’ is in november 2017 uitgekomen en dat was echt heel spannend. Je brengt voor het eerst een liedje van jezelf naar buiten en je weet niet hoe Nederland daar op gaat reageren. Ik heb vele positieve reacties mogen ontvangen van zowel mensen uit de muziekwereld als van mijn fans. Ook is hij goed opgepakt door de vele radiostations in Nederland. De videoclip van mijn eerste single is op YouTube inmiddels al meer dan 125.000x bekeken en daar ben ik heel trots op!

Uiteraard zijn wij ook ontzettend benieuwd wat jouw dromen nog zijn?
Mijn droom is dat over een paar jaar heel Nederland weet wie Diego Holzken is en dat ik vaak te horen en te zien ben op radio en tv. Ook hoop ik over een paar jaar een leuk concert te geven met eventueel een live band. Dat lijkt me echt vet!

Oke, dat klinkt goed. Waar zie jij jezelf dan over 5 jaar?
Over 5 jaar hoop ik meer bekendheid te hebben gecreëerd en lekker veel op te treden door het hele land. Ook zijn we dan meerdere singles verder en wie weet komt er dan wel een album?

Wij zijn altijd benieuwd wat je van HitsNL vindt? Heb je de app zelf ook?
Ik vind de HitsNL app super handig en gebruik hem zelf ook. Je hebt alle Nederlandse muziek in een app dus wat wil je nog meer?!

Als je even niks te doen hebt en je ligt lekker op de bank muziek te luisteren. Welke artiesten komen er dan in jouw playlist voorbij?
Ik ben een heel ondernemend persoon en iemand die altijd bezig is en niet snel op de bank ligt. Maar ik heb wel bijna altijd muziek opstaan en artiesten als: Tino Martin en Michael Bublé komen dan regelmatig voorbij maar ook de minder bekende artiesten hebben vaak leuke liedjes die ik luister.

Wat zijn de plannen voor de toekomst? Al druk bezig met een nieuwe single of eventueel een album?
Mijn nieuwe single ‘’Hoe kan ik je hart bereiken’’ is pas een paar weekjes uit dus er zijn nog geen specifieke plannen voor een nieuwe single. Maar waarschijnlijk kom ik eind dit jaar begin volgend jaar met een nieuwe single. Mijn plannen voor de toekomst zijn vooral veel muziek maken en lekker optreden.

Wij kunnen ons voorstellen dat de abonnees van HitsNL nu wel erg benieuwd naar je zijn geworden. Waar kunnen deze mensen jou de komende tijd op het podium bewonderen?
Als mensen willen weten waar ik de komende tijd moet optreden zou ik zeggen Like mijn Facebook pagina en volg me op Instagram. Voor meer nieuwtjes en informatie over mij kunnen ze terecht op de website: www.diegoholzken.nl Oh ja, bekijk zeker even mijn nieuwe videoclip op YouTube!

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met je single!