Mosterd Na De Maaltijd scoort een hit!

De mannen van Mosterd Na De Maaltijd zochten de vaseline maar ze vonden een hit! ‘Hé Jacqueline’ lijkt dé carnavalshit van 2018 te worden. Ondanks de talloze uitgebrachte carnavalsliedjes van andere (bekendere) artiesten, scoort dit onbekende trio een klapper van jewelste! Tijd om ze eens het hemd van het lijf te vragen!

We willen natuurlijk alles van jullie weten, maar allereerst natuurlijk de vraag: Hoe gaat het met jullie?
Het gaat ontzettend goed met ons. We krijgen overweldigende reacties en we zijn inmiddels wereldberoemd in Hoeven. Even naar de AH duurt al snel een uur. We leven op dit moment heel erg naar de carnaval toe. Het is wel een klein beetje spannend, want we hebben met ons trio nog weinig podium ervaring, dus dat zal even wennen zijn. Maar we hebben er ontzettend veel zin in en we maken een geweldige sprong in het ”diepe”, dat nu al door alle positieve reacties als een “warm” bad voelt. We merken dat ons verhaal met de strekking van “niets tot iets” veel positieve energie losmaakt bij het publiek en daar worden wij dan weer heel erg gelukkig van.

De single ‘Hé Jacqueline’ gaat als een speer. Hoe zijn jullie zo op het idee gekomen?
Het idee om een single te gaan maken is ontstaan tijdens 3-uurkes vurraf van Omroep Brabant in 2017 toen we daar een optreden hadden met Blaasband Ullie, waar we alle drie onderdeel van zijn. We hebben toen met elkaar afgesproken dat we de uitdaging aangaan om het volgend jaar (de editie 2018 van vrijdag 9 februari) als trio met een eigen nummer op het podium te staan. We zijn binnen een app groepje begonnen met wat leuzen om een basis te vormen en toen was het uiteindelijk Berry die tijdens het verschonen van zijn zoontje een potje vaseline ontdekte. Hij koppelde daar de naam Jacqueline aan met de vraag: Jacqueline, waar is de vaseline? en daar hebben we op voortgeborduurd. De naam Mosterd na de Maaltijd komt is geboren uit het feit dat we achter de grote hoos van productie van carnavalsnummers aangekomen zijn. Alleen lijkt dat verhaal ons nu te achterhalen, omdat we voor de officiële release al behoorlijk wat aandacht hadden.

Ik kan me voorstellen dat dit een onverwachts succes is. Hoe gaan jullie hier mee om?
Dit succes is inderdaad zeer onverwacht en volgens mij hebben we daar zelf geen besef van. We doen onze dagelijkse dingen en daarnaast leven we in een roes, waarin we op de automatische piloot in de avonduren optredens plannen en voorbereidingen treffen. Ik denk dat de adrenaline haar werk goed doet, waardoor we gewoon lekker doorgaan. Het besef zal naar alle waarschijnlijkheid later komen.

De carnaval staat voor de deur en er zullen een hoop feesten willen dat jullie even langskomen voor een optreden. Hoe gaat het met de boekingen voor de carnaval?
Het loopt storm met aanvragen. We hebben voor onszelf besloten om vooraf aan carnaval geen optredens te doen. In principe beginnen we vrijdagmorgen op 9 februari bij Evers Staat Op. We hebben dan tot en met maandag een druk programma. Dinsdag houden we vrij, omdat het dan optocht is in onze woonplaats Hoeven. We staan dan met onze blaasband lekker aan de kant te genieten onder het genot van en hapje en een drankje. Ook voor na carnaval hebben we al de nodige aanvragen binnen gekregen. Voorlopig houden we dat even bij het grote “Coen und Sander Fest” en we willen dan als trio even nadenken over het vervolg.

Een carnavalsliedje uitbrengen kan natuurlijk iedereen. Maar zijn jullie ook echte carnavalsvierders?
Is dit een serieuze vraag? Haha!

Wij vinden het natuurlijk altijd leuk om te weten wat jullie van HitsNL vinden? Hebben jullie de app zelf ook?
Met name Lars maakt gebruik van de app. Hij luistert naar alle nieuwe releases, omdat hij als producer en eigenaar van Lars van Berkel Muziekproducties regelmatig ook zelf nummers lanceert bij Hitsnl. Hij houdt natuurlijk voor het volgen van de markt ook de nieuwe releases in de gaten.

Als jullie eventjes niks te doen hebben en je ligt lekker op de bank HitsNL te luisteren. Welke artiesten komen er dan bij jullie voorbij?
Daar zeg je iets. Even niets te doen???? Kinderen, een drukke baan en tal van hobby’s, waaronder ook hobby’s van de kinderen. Ons gezinsleven in combinatie met een drukke baan is hectisch. Maar als we dan toch luisteren, dan zijn het wel de Nederlandstalige kneiters van André Hazes.

Door het succes van het nummer ‘Hé Jacqueline’ zullen jullie ongetwijfeld in een rollercoaster zitten op dit moment. Hoe houden jullie elkaar lekker met beide beentjes op de grond?
Dat is voor ons niet zo moeilijk. We hebben alle drie kinderen en die vragen gewoon de normale aandacht zonder dat ze rekening houden met de zgn “rollercoaster”.  Ook ons werk vraagt nog dagelijks de nodige aandacht. Tijd om te gaan zweven is er dus gewoonweg niet.

Waar kunnen de fans van HitsNL jullie allemaal bewonderen de komende tijd?
Dat kan sowieso vrijdagmorgen via de radio en internet bij Evers staat Op en ’s middags live bij Omroep Brabant tijdens het 3 uurkes vurraf spektakel. Op zaterdag zijn we tussen 16.00 uur en 17.00 uur bij Omroep Brabant in het fijnfisjenie café.

Voor de optredens op locatie raden we aan om onze facebook pagina in de gaten te houden. https://www.facebook.com/mosterdndmaaltijd/

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes tijdens de carnaval!
Jullie ook ontzettende bedankt voor de aandacht en heel veel succes met HitsNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.