Moeder, muziek & Mamma Mia: Antje Monteiro!

Hi Antje, wat leuk dat we jou een aantal vragen mogen stellen. Natuurlijk willen wij van alles weten over je nieuwe album ‘Hou Me Vast’ en je carrière als musicalster, maar allereerst zijn wij gewoon benieuwd hoe het met je gaat, vertel? Het gaat goed. Ben heel bij dat mijn album nu uitkomt! Ik heb er heel hard aan gewerkt, tussen alle drukke andere zaken door, maar nu is het er!  En daarnaast heb ik mijn droom rol te pakken! Mamma Mia stond met rode letters heel hoog op mijn bucket list. De rol van Donna, (Meryl Streep in de film) Is de rol der rollen met de heerlijke tijdloze hits van ABBA. En ik mag deze prachtrol gaan spelen vanaf  6 september in het Beatrix theater in Utrecht (Mijn eigen stad nog wel!)

Ik zei het net al, we zijn natuurlijk heel benieuwd naar je nieuwe album. Wat een prachtige liedjes staan hierop. Hoe is dit album zo tot stand gekomen? Kan je ons er iets meer over vertellen? Ik wilde een album  maken voor mensen/vrouwen zoals ik. Die vol in het leven staan, al het één en ander hebben meegemaakt maar er voor kiezen om met een positieve  blik het leven in te kijken. Er staan veel teksten op die voor veel mensen herkenbaar zullen zijn.  Zoals ‘Weet Je Nog’, wat ik heb opgedragen aan mijn dochter Romy.

Natuurlijk staan er heel veel mooie liedjes op, maar heb jij ook een voorkeur voor één specifiek liedje? Waarom deze? Moeilijk kiezen! Maar ‘Ik Zou Het Zo Weer Doen’  is denk ik wel mijn lijflied ! Is een cover van Conny van den Bos. Alhoewel “Later” met een prachtige tekst van Richard Kemper mij het meest raakt. Dat nummer is voor mijn lieve moeder die helaas sinds kort niet meer bij ons is.

Jij gaat al erg lang mee in de Nederlandse showbizz. Heb jij een tip voor nieuw talent? Ongetwijfeld dat ze veel van je kunnen opsteken. Leer van alles dat op je pad komt. Elke dag is een leerproces. Probeer niet de andere kant op te kijken, maar luister naar goede adviezen. Blijf daarbij wel zoveel mogelijk trouw aan jezelf. En verkeerde keuzes maken bestaat niet, elke beslissing is een leermoment!

Naast het uitbrengen van singles en albums heb je ook een prachtige carrière in de musicalwereld. Het is misschien een lastig dilemma, maar als je één van de twee nooit meer zou mogen doen. Wat zou je dan kiezen en waarom? Pfffff, nee sorry die keuze kan ik echt niet maken!

Je gaat in de musical Mamma Mia de rol van Donna vertolken. Een rol die op je lijf geschreven is omdat je een alleenstaande moeder speelt van een dochter die gaat trouwen. Nou vroeg ik me af hoe je al die teksten uit je hoofd leert voor zo’n musical. Heb je daar gewoon een geweldig talent voor of is het ongelooflijk hard werken en veel herhalen? Ongelofelijk hard werken en veel herhalen!

Wanneer kunnen de mensen jou zien schitteren in het Beatrix theater? Zijn er al kaartjes te koop voor deze musical? Kaartjes zijn zeker al te koop. Vanaf 6 september beginnen we met de 1e try-outs en 23 september is de première. Mamma Mia is een ongelofelijke avond uit. Een ‘feel good’ musical met veel lach en herkenning. En natuurlijk meezingen!

Heel veel succes met je nieuwe album, de musical Mamma Mia en natuurlijk veel plezier tijdens de bruiloft van je dochter Romy. Dank je wel!!

Beluister het nieuwe album van Antje Monteiro hier: https://HitsNL.lnk.to/AntjeMonteiro