Mike Peterson is meer dan alleen een zanger!

Hi Mike, allereerst willen wij natuurlijk weten hoe het met je gaat. Vertel?
Ja het gaat hartstikke goed. Zeker nu er weer een nieuwe plaat uitkomt. Ik ben best wel kieskeurig, dus ik ben behoorlijk lang bezig met het kiezen en maken van een nieuwe single. Maar het is zo ver, het vogeltje gaat los.

Je vorige single ‘Dansen’ heeft het erg goed gedaan in het land. Merk je dat zelf ook?
Ja, ik merk het vooral bij de optredens. Mensen moeten in het begin altijd even wennen aan een liedje maar naar verloop van tijd gaan de mensen ‘m meezingen en daar merk je aan dat ie aanslaat. Dat is echt een enorme kick. Dan heb ik echt zoiets van ‘Hee, hij komt binnen’.

Heb je wel eens een liedje gehad waarmee dat niet gebeurde?
Ja, ik heb dat gehad bij ‘Vandaag is van ons’. De mensen moesten daar echt heel erg aan wennen. Het duurde wel even voordat dat liedje bij de mensen binnenkwam. Maar nu hij een langere aanloop tijd heeft gehad zit ie bij de mensen in het systeem en nu gaat ie er denk ik nóg moeilijker uit. Dat liedje wordt gek genoeg nu heel vaak aangevraagd tijdens mijn optredens.

Mensen zien jou als een erg sympathieke, maar vooral een altijd positieve zanger. Maar zijn er ook minder leuke kanten aan de muziekindustrie? Kan je daar iets over vertellen?
Er zijn zeker mindere kanten van de muziekindustrie. Het is niet zo simpel als de mensen soms denken. Die denken vaak dat wij een liedje zingen en die hebben de mooiste baan van de wereld. En natuurlijk is het ook een prachtig vak, maar je moet wel leren met tegenslagen om te gaan. Sommige liedjes vallen niet in de smaak terwijl je er alles in het gestopt en dan moet je toch de kracht en creativiteit vinden om weer met goede moed met een nieuwe single aan de slag te gaan. Ook als je bijvoorbeeld een slechte dag hebt dan moet je toch vrolijk en positief blijven op het podium. Je beroep is ‘artiest’ zijn, dus je móet er staan!

Wat veel mensen misschien niet weten is dat jij zelf een erg goede producer bent. Hoe heb je dat zo geleerd?
Ik heb altijd een enorme interesse gehad in het muziek maken. Mijn vader was geluidsman, dus het is wel een beetje met de paplepel ingegoten. In het begin vond ik het erg lastig, alles ging nog op tape en bandrecorders. Daarna kwam Midi en kon ik met een keyboard wat nootjes in elkaar flansen en muziek maken. Daar heb ik toen een cursus geluidstechniek en produceren in gevolgd en vervolgens 12 jaar lang een opnamestudio gehad waar ik voor andere artiesten heb geproduceerd. In het buitenland heb ik ook veel geleerd en gewerkt. Ik had de mening, vóór ik naar het buitenland ging, dat je een grote mengtafel moest hebben, anders stelde je niet veel voor. Op een gegeven moment kwam ik in Roemenië en zag ik dat de producer daar alleen maar met een computer en een goeie microfoon werkte en die maakte mooiere producties dan ik. Daar leer je dan ook weer van, dus al met al een heel proces. Ik duik ook echt in platen, als ik een goede plaat hoor van Pharrell Williams dan ga ik dat uitzoeken, hoe is ie gemaakt, waarmee is ie gemaakt? Dat vind ik echt geweldig!

Wat vind jij het leukste? Het optreden en het vermaken van alle mensen of juist het produceren en bedenken van nieuwe liedjes in je eentje?
Mijn voorkeur blijft toch wel echt optreden. Het artiest zijn. Maar ik heb me voorgenomen om er lekker bij te blijven produceren. Als ik straks te oud ben om op te treden zal ik altijd wel jong talent willen begeleiden met produceren.

Je nieuwe single is vanaf nu exclusief te beluisteren op HitsNL. Wat kan je ons vertellen over de single?
Nou dat het een hele vrolijke plaat is. Gemixt met echte live instrumenten en samples. Veel blazers. In principe kan je denk ik niet stil blijven zitten als je die plaat hoort.

Naar welke artiesten luister jij graag in je vrije tijd?
Ik ben hele grote fan van bands zoals Blof. Ik ben heel breed qua smaak. Dat komt denk ik doordat ik jaren in de studio heb gewerkt. Ik heb van Hardrock tot en met gabber house muziek geproduceerd.

Wat zijn de plannen voor in de toekomst? Zit er toevallig ook een nieuw album aan te komen?
Ja het streven is natuurlijk wel naar een nieuw album. Ik ben de laatste tijd erg druk geweest om veel liedjes te maken om voor het eerst in mijn leven een Nederlandstalig album te releasen. Ik ben soms een beetje te kieskeurig voor mezelf. Soms zegt zelfs mijn platenmaatschappij NRGY Music van ‘Kom nou maar op met die demo’s’. Als ik ze dan uiteindelijk laat horen dan vind ik ze zelf ook weer heel leuk. Ik kan daar soms wel een beetje in doorslaan.

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met alles de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.