Mike Alderson haalt energie uit muziek!

Hi Mike, wat leuk dat wij jou mogen interviewen. Allereerst gefeliciteerd met het behalen van de Super Talent status bij HitsNL. Wij willen natuurlijk van alles over je weten maar allereerst vragen wij even heel simpel. ‘Hoe gaat het met je’, vertel?
Ja daar kan ik eigenlijk kort over zijn: het gaat uitstekend! Ik voel me goed op persoonlijk, maar ook op zakelijk vlak. Dat komt door de mensen om me heen die me steunen, maar ook omdat ik dingen doe die ik echt leuk vind en waar ik energie uit haal.

Er is veel op je gestemd afgelopen week. Ondanks dat je pas net begonnen bent met je muzikale carrière heb je veel fans. Hoe kom je daar aan?
Dat klopt, daar ben ik uiteraard heel blij mee! Ondanks dat ik inderdaad pas net ben begonnen met mijn muzikale carrière, geniet ik er van dat mensen me volgen en geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Het geeft toch een goed gevoel als de fans tevreden zijn over wat je doet en ze dit ook laten merken. Dat is ook de reden dat ik altijd tijd probeer vrij te maken voor mijn fans en een babbeltje met ze te maken. Dit vind ik zelf leuk om te doen en ik denk dat er bij de fans een goed gevoel ontstaat en ze me daarom blijven volgen.

‘Alleen Maar Dansen’ is de titel van jouw single. Dit is jouw eerste single. Hoe bevalt het?
Ik kan je zeggen; het bevalt super! Ik had niet gedacht dat ‘Alleen Maar Dansen’ eigenlijk zo goed door het publiek zou worden opgenomen. Alles was nieuw voor me: van het inzingen tot aan de interviews, maar ik geniet er erg van. In de vele gesprekken met de producers van Sonic Solutions hebben we het er vaak over gehad wat er nu in mijn single moet voorkomen en wat mensen natuurlijk ook leuk vinden om naar te luisteren. De conclusie was dat dit bijna niet te zeggen was, omdat een nummer eigenlijk gewoon ‘het complete gevoel’ moet overbrengen. Je weet nooit of mensen je eerste single in één keer leuk gaan vinden, daar moet een beetje geluk en timing bij zitten. Maar zoals het nu gaat ben ik al heel tevreden!

Zit ‘zingen’ in de familie?
Eigenlijk niet. Althans, als je de karaokebarbezoeken weglaat komt het zelfs helemaal niet voor. Ik ben de enige die echt door is gegaan in de muziek. En nu ik er zo over nadenk, verbaasd dat me ook wel weer een beetje.

Je nieuwe nummer ‘Alleen Maar Dansen’ gaat over een jongen die eigenlijk klaar is met een meisje en verder gaat met zijn leven. Is dit verhaal autobiografisch?
Nee hoor, het is niet autobiografisch. Ik heb nagedacht over waar ik zou willen waar een nummer over zou gaan. Wat ik absoluut wilde vermijden zijn de standaard teksten die je eigenlijk al te vaak hoort en ik probeerde te zoeken naar iets vernieuwends. Nét iets anders zijn dan anderen, dat vind ik belangrijk.

Wat vind je het leukste? Het opnemen en het uitbrengen van een single of het optreden in het land? Waarom?
Dat vind ik een hele lastige. Eigenlijk is het een combinatie van allebei. Je moet natuurlijk een single uitbrengen om die optredens te kunnen geven. Ik vind optreden echt super om te doen en het liefst zou ik iedere dag van de week op pad zijn door het hele land om boekingen af te gaan!

Je krijgt volgens mij erg goede reacties op het liedje, wat zijn de plannen voor in de toekomst?
Ja zoals gezegd had ik niet gedacht dat ‘Alleen Maar Dansen’ tot zoveel positieve reacties zou leiden. Stiekem hoopte ik het natuurlijk wel, maar dat blijft altijd nog maar de vraag. Ik zal daarom de komende tijd nog bezig zijn met de interviews en optredens voor deze single, maar ik ben zeker van plan om meer uit te brengen! Ik blijf niet stilzitten en wil mezelf ontwikkelen, zodat de volgende single nog beter wordt. Jullie horen dus sowieso nog van me!

Jij bent naast zanger ook gymleraar? Als je één van de twee nooit meer zou mogen doen. Welke zou dat dan worden? En waarom?
Dat klopt! Ik ben vorig jaar afgestudeerd en sinds dit jaar bezig als gymleraar. Dat is ook erg leuk om te doen, bezig zijn met sport en de leerlingen echt iets kunnen leren op welk gebied dan ook. Toch zou ik de keuze maken voor de muziek, als ik daar fulltime in kan doorgroeien zou ik daar heel blij mee zijn!

Als jij een dagje niks te doen hebt en je ligt lekker op de bank naar HitsNL te luisteren. Welke artiesten staan er dan op jouw playlist?
Dat zijn alleen maar Nederlandstalige artiesten, vandaar ook dat HitsNL goed van pas komt. Wie ik tegenwoordig goede muziek vind maken is Jeffrey Heesen. Hij heeft een goede sound en de muziek blijft lekker in je hoofd hangen. Verder blijft Andre Hazes natuurlijk een topper, ik zou graag eens een dagje mee willen lopen met hem en zijn team om dingen van hen op te steken (en daarna een lekker biertje drinken natuurlijk).

Waar kunnen wij jou de komende tijd zien optreden?
De laatste tijd word ik veel geboekt voor privéfeestjes, maar ook de openbare optredens blijven doorkomen. December is een drukke maand, die wordt afgesloten met Oud & Nieuw waarvoor ik bijvoorbeeld al twee boekingen heb staan. Eén daarvan is in mijn geboorteplaats Roosendaal, in Chagall. Ik zit dus niet stil en jullie zullen nog meer van me horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.