Matthijs Koning zit niet stil!

Hi Matthijs,

Allereerst gefeliciteerd met je overwinning in de Super Strijd. Daardoor staat jouw nieuwe single de hele week in de aandacht op HitsNL. Natuurlijk willen wij van alles van en over je weten, maar als eerste vragen wij altijd. Hoe gaat het met je, vertel?
Ja, met mij gaat het gelukkig goed. Ik heb een hoop te doen en met de muziek mag ik gelukkig ook nog steeds veel op pad. We zijn lekker bezig om continu nieuwe dingen uit te brengen en zo hobbelen we lekker door.

Dus je zit niet stil?
Nee nee, zeker niet. De nieuwe single is net uit, maar we zijn nu al verder aan het plannen om te kijken wat een mooie opvolger zou zijn. Dus nee, we proberen zeker niet stil te zitten.

Jouw nieuwe single ‘Hou Van Je Leven’ is net uitgebracht. Hoe zijn de reacties uit het land op je nieuwe single?
Ja, ik vond het bij deze single wel extra spannend. Nou, ik vond het dit keer eigenlijk ‘anders spannend’ dan normaal. Het is toch best een ander liedje dan ik normaal gesproken zou uitbrengen. Het is een iets rustiger nummer. Maar de reacties zijn tot nu toe hartstikke positief!

Is dit een stijl waarop je wilt voortborduren?
Ja, dit is van origine een country nummer uit Amerika. Dat is door Frank Verkooyen in een nieuw jasje gestoken. Mijn broer heeft hier een Nederlandse tekst op geschreven. Mijn broer schrijft bijna al mijn teksten. Tuurlijk blijf ik de uptempo nummers ook erg leuk vinden maar dit is wel een stijl die mij erg lekker ligt.

Ben je ook van plan om ooit zelf liedjes te gaan schrijven?
Ik heb een jaar of 3 geleden een liedje uitgebracht ‘Hoor Mijn Hart’ dat heb ik zelf geschreven. Maar voor 75 procent schrijft mijn broer al mijn teksten. Hij schut toch op de één of andere manier de teksten makkelijk uit zijn mouw. Maar ik zie op dit moment geen reden om dat stokje over te nemen, mijn broer kan het erg goed.

Wat vind jij het leukste; liedjes maken in de studio of optreden in het land? Waarom?
Deel van het feest zijn vind ik uiteindelijk het leukste, maar het hele proces van het maken van een nieuwe single vind ik ook wel echt geweldig. De hele weg er naar toe en het bekijken welke instrumenten we willen gaan gebruiken vind ik heel leuk. Ook bijvoorbeeld het inzingen van een refrein. Hoe benader ik dat, dat vind ik ook erg tof!

Als jij even een dagje vrij bent, naar welke artiesten luister jij dan zelf graag?
Ik luister de laatste tijd een hoop niet Nederlandstalige muziek. Ik luister zelf eerlijk gezegd heel veel country muziek. Maar ook luister ik bijvoorbeeld naar de 3J’s. Daar heb ik een paar jaar geleden ook mee op het podium gestaan tijdens hun concert, 2 avonden. Dat was echt goud waard! Alles zat mee, het weer was fantastisch en de sfeer ook.

Wat vind jij eigenlijk van HitsNL? Heb je de app zelf ook op je telefoon staan?
Ik heb 0 apps van Nederlandstalige muziek op mijn telefoon. Ik luister vaak naar live muziek. Ik luister bijvoorbeeld ook geen radio. De laatste tijd ben ik erg slecht georiënteerd in de Nederlandstalige muziek.

Wat zijn jouw toekomstplannen? Kunnen wij binnenkort nog een nieuw album van je verwachten?
Een album komt er voorlopig nog niet. Kijk, iemand zoals ik is nog niet landelijk bekend. Dan vraag ik me af of het heel veel zin heeft om een album uit te brengen. Ik heb dus besloten om een hoop singles uit te brengen om op die manier de olievlek zoveel mogelijk te vergroten. Wel ben ik bezig om het theater in te gaan in Oosterhout. Dat lijkt me geweldig. Een mix van mijn eigen liedjes in een ander jasje en liedjes van anderen. Dat is denk ik erg gaaf om te doen. Dit jaar zal er denk ik geen single meer verschijnen. ‘Hou Van Je Leven’ is net uit en we zijn daar nog vol op mee bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.