Marco De Hollander geniet van zijn leven!

Hi Marco, wat leuk dat wij jou een aantal vragen mogen stellen. Natuurlijk zijn wij super benieuwd naar jouw nieuwe single ‘Dans Tot Morgenvroeg’ maar wij willen uiteraard nog veel meer van je weten. Bijvoorbeeld hoe het met je gaat, vertel?
Eigenlijk gaat het alleen maar heel erg goed. De optredens lopen super, de laatste single heeft het geweldig gedaan. Mijn evenementen die ik organiseer gaan echt te gek en onlangs verkocht ik mijn Fan weekend 2019 binnen twee(!) dagen uit. Trots ben ik daarom ook op de grote schare fans, die me nog altijd volgen.

Ja ik zei het net al, je nieuwe single heet ‘Dans Tot Morgenvroeg’ is dit weer net zo’n pareltje als je vorige single ‘Dit Wordt Een Avond’?
Absoluut! We hebben er met het team echt alles aan gedaan om de vorige single proberen te evenaren. Alle ingrediënten zitten er in. Feest, sfeer, gezelligheid en een hoog meezinggehalte. Tijd om de tafels en stoelen aan de kant te zetten. Daarmee past de single als een jas om mij heen!  

Waar ik eigenlijk altijd wel benieuwd naar ben is of jij je liedjes zelf schrijft. Het zijn vaak enorme hits die goed aanslaan bij jouw fans, daar moet je bijna wel van op de hoogte zijn wil je precies raak schrijven elke keer. Kun je ons daar eens wat over vertellen?
Omdat ik dicht bij mijn fans sta, door de vele evenementen die ik organiseer, weet ik wat ze ongeveer wel heel leuk vinden. Daarmee zoek ik soms in het verleden naar liedjes die daarbij aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan de hit ‘Ik heb De Hele Nacht Alleen Aan Jou Gedacht’. Maar neem ‘Ik Voel Me Gelukkig’ geschreven door mijn vaste producer en platenbaas Tom Peters, die werd ook perfect omarmd. Ik geef dan aan wat voor soort tekst of liedje het moet worden en dan gaat hij er mee aan de slag. Een vakman dus!

Fijn om te horen dat je zo’n goed team om je heen hebt die deze hits voor je schrijven. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Welk liedje doet het ’t beste bij je fans tijdens je optredens?
Ik merk dat de feestliedjes er altijd goed ingaan, al blijft mijn wals ‘Samen Met Jou’ het ook altijd opvallend goed doen. De mensen deinen van links naar rechts, handjes in de lucht. Het echte ‘Marco de Hollander’ sfeertje ontstaat er dan. Daar kan ik dan zo van genieten!

Ik heb voor HitsNL natuurlijk best vaak interviews met artiesten en heb het dan ook geregeld met ze over het feit dat er zo ongelooflijk veel zangers zijn tegenwoordig. ‘Meer zangers dan microfoons’. Én natuurlijk over hoe zij zich dan willen gaan onderscheiden. Maar ik kan geen tweede artiest noemen die alles zo aanpakt en benaderd als jij en dat is best bijzonder tegenwoordig. Hoe blijf jij zo uniek?
Ik denk dat ik het geluk heb dat ik echt ben opgegroeid tussen het publiek. Mijn ouders organiseerden vroeger elke maand een piraten feestavond. Daarbij heb ik vele artiesten gezien, maar ook geproefd waar de mensen van het echte Hollandse lied zo van houden. Bij ons traden standaard De Vrijbuiters, Het Holland Duo, Frans Bauer, maar ook Ad en Karin op. Echte piraten iconen. Daarmee heb je zo’n bagage aan muziekkennis en soms duik ik voor mijn eigen liedjes terug naar die tijd, maar dan wel in een hedendaags jasje. Daarnaast organiseer ik veel. Dit om dicht bij mijn fans te staan. Van boottochten, een high tea en Sterren gala’s tot Fan weekenden. Alles is altijd even succesvol en super om te organiseren.

We zien op jouw Social Media erg veel video’s voorbij komen. Video’s van grote evenementen maar ook video’s van bejaardenhuizen. Het loopt enorm uiteen. Super leuk natuurlijk, maar wat geniet jouw voorkeur?
Eerlijk… geef mij maar een Senioren Meezing Show. Dat is zo dankbaar. De mensen zo puur zien genieten van de liedjes. Ze zien meezingen en zien stralen doet mij goed. Dat neemt niet weg dat als ik net als afgelopen week in Assen, bij de TT, duizenden mensen mijn hits zie meezingen het me niks doet. Want dat zijn de krenten uit de pap. Een perfecte combinatie wat ik mag doen!

Oke, we moeten er natuurlijk ook even een dilemma in gooien. Want hee, de vragen mogen ook best lastig zijn af en toe. Je mag nooit meer een single opnemen en uitbrengen of je mag nooit meer optreden. Wat zou je kiezen en waarom?
Oh dan nooit meer een single opnemen. De optredens blijven altijd doorgaan is mijn gevoel. De singles zijn vaak zo’n strijd. Al wil ik dat niet zo voelen. Er wordt zoveel uitgebracht en dat merk ik ook als DJ. De keuze is reuze. Gelukkig ben ik bevoorrecht om met een geweldig professioneel team te mogen werken. Zowel de studio, de clipmakers, de platenmaatschappij, het boekingskantoor en de plugger. Toch blijft elke single een spannend gedoe. Maar goed…, de keuze is gemaakt!

Naast het optreden en uitbrengen van singles ben jij ook een ervaren radiomaker. Is dat iets wat later er bij is gekomen naast je zangcarrière? Of is het daar juist allemaal mee begonnen?
Radio maken doe ik al vanaf mijn achtste, dus daar was ik heel vroeg bij. Het is iets wat gewoon bij mijn leven hoort. Grootste compliment kwam een paar jaar geleden, toen ze mij vroegen om bij SterrenNL Radio te komen maken. Daar heb ik een top tijd gehad. Nog steeds draag ik deze club een warm hart toe. Tegenwoordig doe ik bij RTV Hollands Midden, in Zuid Holland, de Sterren Show op de maandag en ontvang ik de leukste artiesten in de studio. Een feest om te mogen doen!

Goed, tijd om heel even stil te staan bij al die talenten in Nederland. Jij gaat al een tijdje mee en hebt ieder hoekje van Nederland inmiddels wel gezien, voor dilemma’s gestaan (3 vragen geleden nog) en waarschijnlijk keuzes moeten maken waarvan je toen nog niet wist of het de goede zouden zijn. Heb jij nog een Gouden tip voor al die talentvolle zangers die dit nu lezen?
Blijf dicht bij jezelf. Luister naar tips die vakmensen je meegeven, maar doe vooral waar je zelf heel veel plezier aan beleefd. Ik heb dat ook gedaan. Soms werd dat ook niet altijd gewaardeerd, maar ik had er zelf een goed gevoel bij en dat pakt niemand je af. Uiteindelijk sta jij op dat podium en moet jij je ‘kunstje’ doen. Je kan het publiek alleen laten genieten als je er zelf ook plezier aan beleefd.

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met je nieuwe single ‘Dans Tot Morgenvroeg’. Vanmiddag, 11-7-2018, om 13:00 uur komt zijn single exclusief online op HitsNL!