Maaninterviewhitsnl

Maan is van AM tot PM busy, busy, busy!

Hi Maan, wat leuk dat wij jou wat vragen mogen stellen. Jij brengt natuurlijk veel liedjes uit maar vrijwel allemaal in het Engels. Aangezien wij louter Nederlandstalige hits hebben op HitsNL vinden wij het tof dat jij iets in het Nederlands gezongen hebt. Allereerst vragen wij in onze interviews altijd gewoon heel simpel; Hoe gaat het met je?
Het gaat heel goed met me, nog steeds super druk elke dag, maar wel gelukkig met het gene wat ik mag doen. Beste Zangers is nu op tv, ik treed nog veel op, zit in de studio en ben veel aan het trainen voor Dance, Dance, Dance. Daarbij ook nog aan het einde van het jaar een eigen clubtour, dus ben veel voorbereidingen aan het treffen.

Op 29 januari 2016 won jij de zesde editie van The Voice. Er is sindsdien natuurlijk een hoop gebeurt in jouw leven. Hoe heb jij dat ervaren?
Het is fantastisch, alles wat ik afgelopen jaar heb meegemaakt. Het eerst wat is veranderd, is dat ik nu van m’n hobby m’n werk heb kunnen maken, ik verdien m’n geld met zingen. En ik mag te gast zijn in allemaal leuke tv programma’s, ik hoor mezelf soms op de radio als ik in de auto zit. Heb 2 gouden platen en inmiddels al 8 keer in de Ziggo Dome gestaan, 6 keer in Ahoy en 2 keer in AFAS Live. Als ik dit zo opschrijf kan ik het niet eens geloven dat dit in 1 jaar is gebeurd.

‘Jij Bent De Liefde’ is werkelijk schitterend door je vertolkt. Wat een emotie leg jij in je stem. Het klinkt bijna alsof je iemand in je hoofd had tijdens het zingen. Klopt dat?
Wie ik in m’n hoofd had, was Kenny, omdat hij voor mij in die korte periode zo’n bijzonder speciaal persoon is geworden, waar ik veel liefde voor heb gecreëerd. Dus niet liefde qua jeugdliefde, maar liefde qua vaderlijke/familie liefde. Hij zei ook tegen me dat ik hem vanaf nu mijn oom mag noemen haha!

Is dit een uitstapje voor je, omdat je in het programma ‘Beste Zangers’ zit, of ga je in de toekomst meer Nederlandstalige liedjes zingen?
Voor nu is dit even een uitstapje, maar ik vind het niet erg om nog een Nederlandstalig nummer te maken. Ik hou er toch wel van om in het Nederlands te zingen. Dat ligt soms nog dichter bij je hart dan een andere taal, omdat dan iedere Nederlander gelijk verstaat wat je zegt en het je dan soms nog meer kan raken.

Hoe heb je de opnames van ‘Beste Zangers’ ervaren? Heb je een mooie tijd gehad?
Ja het was heel heel leuk. Ten eerste de hele crew en de andere artiesten die meegingen waren te gek, en ten tweede de plek waar we zaten was prachtig: een prachtig relax-resort op Ibiza. Even van huis weg, uit de drukte, helemaal tot rust komen daar. Dat maakte de sfeer nog leuker.

De muziekindustrie lijkt van buitenaf natuurlijk onwijs interessant, spannend en leuk. Ben jij in de afgelopen 1,5 jaar ook tegen minder leuke kanten aangelopen?
Jazeker. Over het algemeen maak ik alleen maar leuke dingen mee, maar bijv. dat iedereen nu een mening over je heeft en dat soms ook uitspreekt op social media, dat vind ik vooral lastig. Mensen die negatieve dingen over je zeggen terwijl ze je nog nooit persoonlijk hebben ontmoet…

Wat zijn jouw plannen voor de komende tijd?
Aan het eind van het jaar heb ik m’n aller eerste eigen clubtour!!! Zo veel zin in. De AM/PM Clubtour. Dus daar moet ik nu alles voor gaan voorbereiden, zodat het er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Ik ga nog allemaal nieuwe liedjes schrijven voor op een EP. En in de tussentijd optreden en veel trainen en opnames voor Dance, Dance, Dance, wat in september wordt uitgezonden. Busy busy, maar heel leuk!

Bedankt voor het interview en heel erg veel succes met alles wat nog op je pad mag komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *