Johan Heeren Kijkt Niet Om!

Beste Johan, hartstikke gefeliciteerd met het winnen van de Super Strijd op HitsNL. Wij willen natuurlijk van alles over je weten maar allereerst vragen wij altijd even hoe het met de artiest gaat, vertel?
Ik wil allereerst natuurlijk al mijn vrienden en fans bedanken die op de nieuwe single gestemd hebben en natuurlijk HitsNL voor de geboden kans om Super Talent te kunnen worden. Alle extra promotie die je als artiest kunt krijgen is meegenomen en moet je aanpakken met beide handen.

Verder gaat het heel erg goed met mij, afgelopen jaar/jaren heb ik diverse singles uitgebracht en eind vorig jaar ook nog eens een gloednieuw 3-talig album met daarop mijn grootste hits, aangevuld met nieuwe nummers. Dit jaar heb ik samen met mijn vaste team (Opnamestudio Sonic Solutions,  Platenlabel JC Records en Plugger Jolanda Clement -JC Event) de lijn doorgezet met het maken/ uitbrengen van nieuwe singles. Verder werk ik naast het zingen ook nog als chauffeur, dus is het voor mij soms best lastig om werk, optredens en interviews bij de diverse radiostations te kunnen combineren. Vandaar dat ik ontzettend blij ben dat ik een goed, sterk en gedreven team achter me heb staan die me veel dingen uit handen nemen. Maar ook met me meedenken en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Een team dat achter je staat en waar je op kunt bouwen is essentieel voor elke artiest.

Je nieuwe single is een single in samenwerking met Rob van Daal. Wat leuk! Kan je ons iets vertellen over de totstandkoming van deze single? Het idee voor het duet, ontstond eind vorig jaar tijdens mijn album presentatie, waar collega Rob van Daal destijds ook een optreden verzorgde. Ik had al langer het idee op de planken liggen om een duet op te nemen van de klassieker ‘’Don’t look back’’ van de Amerikaanse  soul en R & B – groep The Temptations. Bij interviews werd mij altijd gevraagd met wie zou je nog wel eens een duet op willen nemen. Dan gaf ik steevast als antwoord ‘’met Rob van Daal’’. Nu ik het juiste liedje in gedachten had, liet ik het aan Rob van Daal horen, die gelijk enthousiast reageerde op het nummer. Omdat ikzelf de later uitgebrachte reggae versie ‘Don’t look back’ van Mick Jagger en Peter Tosh beter bij mij en Rob vond passen, is hij met deze versie naar de studio van Sonic Solutions gegaan om er een mooi arrangement van te laten maken met live gitaar, trompet en geweldige sax solo partijen. En na het bekijken van de nieuwe videoclip zal iedereen het kunnen beamen, wie zou de rol van Mick Jagger nu beter kunnen vertolken dan ras entertainer Rob van Daal!

Wat vind je het leukste aan het hele proces van een nieuwe single maken? Is dat bijvoorbeeld het schrijven van de tekst, het inzingen in de studio of juist het uitbrengen en het ontvangen van de reacties van de fans? Waarom? Het leukste vind ik altijd als het idee tot leven komt in de studio .De originele tekst/ titel ‘’Don’t look back’’ was er al natuurlijk, Jack van Raamsdonk schreef de tekst voor de Nederlandstalige versie. Natuurlijk ben je altijd benieuwd naar de reacties van je fans en andere muziekliefhebbers. En niet geheel onbelangrijk voor een artiest is, hoe wordt het liedje opgepakt door de diverse radioradiostations. Dat blijft altijd weer spannend met een nieuwe single.

Sommige mensen zullen jou misschien nog niet kennen. Kan jij iets over jezelf vertellen en wat je in het verleden al allemaal hebt gedaan? Want dat is best veel.
Johan Heeren is geboren en getogen in Roosendaal en daarmee een rasechte Brabander te noemen. Naast zijn eigen herkenbare warme sound en klankkleur heeft hij een nette uitstraling, is zeer perfectionistisch en beschikt over enorm veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Deze inmiddels all-round zanger timmert hard aan de muzikale weg en is vastberaden door te gaan met het enthousiasmeren van zijn publiek met zijn grote liefde: muziek!

Na eerst een aantal jaren regionaal bezig te zijn geweest kreeg mijn carrière in 2008 een meer landelijk karakter doordat mijn single “Alles” hoog in de hitlijsten terecht kwam, en zelfs de Nederlandstalige Top 30 binnen kwam. Mijn muziekrepertoire bestaat uit eigen Nederlandstalige nummers, bekende Nederlandstalige feest- en luistermuziek en daarnaast ook Engelstalige nummers, waaronder die van mijn grote idolen Elvis Presley en Jack Jersey. Ik treedt ondertussen op in Nederland, België en Duitsland, op feesten, partijen en muziekfestivals.

Je nieuwe single ‘Kijk niet om’ doet het goed. Merk je dat zelf ook? Waar merk je dat aan?
Ja, natuurlijk merk je als artiest dat je single goed wordt ontvangen. Dit merk je aan de vele positieve reacties op de single via je social media kanalen, tijdens je optredens in het land en natuurlijk aan de positieve feedback van de landelijke/ regionale en lokale radiostations via je plugger. Dat de nieuwe single al een paar dagen voor de officiële release bekroond is met verschillende schijven een vrij snel al opgenomen is in de playlisten van de landelijke, lokale en regionale radiostations zegt eigenlijk al genoeg. Nu ik met mijn duetsingle ook nog eens ben uitgeroepen tot Super Talent bij HitsNL kan voor mij de start al niet meer stuk.

Natuurlijk vinden wij het altijd leuk om te weten wat jij van HitsNL vindt. Heb je de app zelf ook?
Ja, natuurlijk heb ik ook de app van HitsNL op mijn telefoon staan. Ik vind dat HitsNL een heel mooi platform is voor de artiesten vandaar dat ik ook de app heb geïnstalleerd.  De app is mooi en overzichtelijk ,en het allerbelangrijkste is dat alle Nederlandstalige muziek er ook te vinden is. De HitsNL TV Top 30 die wekelijks te zien is op TV vind ik ook leuk om naar te kijken.

Stel je ligt even lekker op de bank, je hebt een vrije dag. Welke artiesten komen er dan in jouw playlist voor?
Django Wagner, Hazes, Samantha Steenwijk, Tino Martin, John West en Lange Frans staan op mijn playlist. Verder vind ik ook leuk om naar de muziek te luisteren van nieuwe talenten. Het is  ook mooi  om te zien hoe de Nederlandse muziek groeit onder de jeugd. En dat er veel leuke singles worden gemaakt. Er lopen best veel talenten rond in Nederland. Natuurlijk is niet alles even goed, maar dat beslist nog altijd de luisteraar en/of muziekliefhebber.

Waar kunnen de fans van het Nederlandse lied jou de komende tijd zien optreden?
De mensen kunnen het beste mijn facebook of website www.johanheeren.nl in de gaten houden voor alle info over mijn optredens.

Wij willen je heel veel succes toewensen met de promotie van je nieuwe single en natuurlijk bedanken voor het leuke interview.
Graag  gedaan. Jullie ook heel erg bedankt voor de promotie en extra aandacht die ik krijg op HitsNL als Super Talent met mijn nieuwe duetsingle ‘’Kijk niet om’’.