Jay Jay Bauer is een doodgewone jongen!

Jay Jay, allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je Super Talent van de Week. Wij willen altijd als eerste weten hoe het met je gaat, dus vertel?
Ja, het gaat super goed. Zit lekker in mijn vel weer.

Je nieuwe single, ‘Een Doodgewone Jongen’, vertel daar eens wat over.. hoe is het nummer ontstaan?
Het is geschreven door Tony Anderson. Tony ken ik uit het circuit, we zijn hele goede vrienden. Dit nummer lag eigenlijk al 2 jaar op de planken. Ik zou namelijk in eerste instantie een ander nummer uitbrengen maar helaas is de jongen waar ik dat mee aan het maken was overleden. We waren halverwege het nummer dus dat project hebben we nooit af kunnen maken. De hele productie is bij Ger Oerlemans opgenomen en ik ben er echt dik tevreden over.

Over een klein week word je 42 jaar oud. Je zingt al ongeveer 20 jaar, want rond je 20e ging je voor het eerst met een microfoon aan de haal. Hoe heb jij al die 20 jaren ervaren als artiest?
Alle begin is moeilijk en het is goed zoeken naar de juiste mensen. Ik zong ooit op mijn 15e mijn eerste liedje op de bühne, dat was met André Hazes. Pas op mijn 22e kreeg ik mijn eerste platencontract, toen is alles eigenlijk begonnen.

Zijn er bepaalde dingen waar jij tegenaan bent gelopen in je carrière waar je achteraf gezien beter niet in had kunnen trappen?
Je bent als artiest natuurlijk nooit tevreden. Als ik dingen terug zie van 15 jaar geleden dan zie ik natuurlijk wel dingen die anders hadden gekund. Maar daar word je uiteindelijk groter en sterker van. Kijk, als je een platencontract tekent dan worden er ook een hoop dingen voor je bepaald. Nu hebben we alles in eigen hand en daar ben ik erg blij mee.

Wij vinden het altijd erg leuk om te weten; Heb jij zelf ook de HitsNL app op je telefoon?
Nou, ik zal je eerlijk zeggen dat ik ‘m meteen heb gedownload toen ik hoorde dat ik ‘Super Talent van de Week’ ben geworden.

Naar welke artiesten luister jij zelf graag?
Mijn favoriete artiest is natuurlijk André Hazes. Maar ik luister eigenlijk wel naar alles, ik vind alles leuk.

Hoe ervaar jij een optreden? Neem ons eens mee naar het moment dat je je spullen in gaat pakken tot het moment dat jij weer thuis aankomt na een geslaagde avond. Waar liggen dé speciale momenten voor jou?
Dat begint meestal al thuis, als ik vertrek met al mijn spullen. Als wij onderweg zijn dan heb ik nog altijd een gezonde spanning. De ontvangst is altijd heel fijn en als de hele tent meezingt met mijn eigen liedjes dan is dat voor mij het hoogtepunt van de avond.

Wat zijn je toekomstplannen? Ben jij al bezig met een nieuwe single of kunnen wij een album verwachten?
Een hele hoop singles hebben we uitgebracht in de loop der jaren, ook een aantal die niet de hitlijsten hebben gehaald. Er zijn er ook een aantal niet meer verkrijgbaar omdat alles digitaal is geworden en de fysieke singles de schappen uit zijn. Daarom komt er binnenkort een album ’15 jaar Jay Jay’ waarop alle singles staan die ik ooit heb uitgebracht. Het is natuurlijk lastig een datum te noemen maar een nieuwe single zou naar alle waarschijnlijkheid in oktober uit moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.