Interview met Willem Barth

HitsNL mocht Willem Barth kort over zijn nieuwe album ‘Het Beste Van (10 jaar Willem Barth)’ interviewen. 

Hoi Willem, zou je ons wat meer kunnen vertellen over hoe dit album en de bijbehorende single tot stand is gekomen?

De single ‘Alles Is Zo Sexy Aan Jou’ komt ook weer van Jeff Weber, de zoon van Marianne Weber. Jeff schrijft regelmatig liedjes en laat deze dan aan mij horen, of ik ze wil opnemen. Deze single wilde ik perse opnemen omdat ik hier een heel goed gevoel bij kreeg.

Heb je zelf nog een favoriet nummer of meerdere favoriete nummers? En zou je ons kunnen uitleggen waarom dit jouw favorieten zijn?

Ik heb meerdere nummers die ik graag zing en uiteraard heeft elk liedje een eigen lading en verhaal. ‘Daar Ga Je Dan’ is zo’n liedje wat mijn publiek en ik zelf graag horen. En zo is het bijvoorbeeld bij een liedje als ‘Ik Geef Me Over’ is het gelijk een feestje.

Hoe ziet 2016 er verder voor jou uit?

Ik hoop in alle gezondheid veel te mogen optreden en op veel mooie podia te mogen staan.

Zijn er verder nog muzikale dromen die je in de toekomst in vervulling zou willen laten gaan?

Er zijn nog enkele personen waar ik graag iets samen mee zou willen doen. Een daarvan is mijn held Koos Alberts.

Als jezelf de supertip (een nummer die aan iedereen zou willen aanraden) van deze week mocht uit kiezen, welk nummer zou dat dan zijn?

Dan kies ik voor ‘Dromen’, de single van Sander Kwarten. Ik volg Sander al langer en gun hem alle succes!

Tot slot, wij van HitsNL zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat jij als artiest van HitsNL vindt… Wat vind je van het initiatief dat HitsNL gestart is met een volledig Nederlandstalige streaming-dienst? 

Ik juich dit van harte toe. De liefhebber van het Nederlandstalige repertoire vindt hier alles en ook nog voor een zeer acceptabele prijs.

 

Wij willen Willem Barth bedanken voor zijn inzet en vergeet niet zijn nieuwste album al op 15 februari op HitsNL te luisteren!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.