Interview met Lisanne Spaander

Na haar ontroerende ‘Vechtersbaas’ heeft Lisanne Spaander de EP ‘Mijn Strijd’ uitgebracht. HitsNL had de eer om Lisanne Spaander te mogen interviewen. Dit interview lees je hier. 

Beste Lisanne, wat leuk dat we jouw mogen interviewen. Kun jij ons misschien wat meer vertellen over hoe de EP ‘Mijn Strijd’ tot stand is gekomen?
Ik ontmoette de Marcel Fisser band bij het TV programma Puur geluk. Dat klikte zo goed dat we besloten om samen een album te gaan maken. Samen hebben we gekeken wat voor liedjes er op het album moesten komen, We wilden mijn strijd tegen kanker vertellen, maar ook de goede momenten. Zoals dat ik nu helemaal schoon ben verklaard en dat ik weer het leven kan vieren.

Wie of wat zijn de belangrijkste inspiratiebronnen geweest voor het maken van de EP?
De belangrijkste inspiratiebron is toch mijn ziekteperiode en stiekem ook wel door de fans op social media. Ik kreeg zo veel berichten dat de mensen nu al wachten op nieuwe nummers van mij en dat motiveerde me heel erg.

 Naast dat je deze EP hebt uitgebracht, heb je ook opgetreden tijdens Symphonica in Rosso 2016. Hoe was het om daar te mogen optreden?
Dat is het gaafste wat ik ooit heb gedaan. Zo veel mensen in de zaal waar ik mijn nummer voor mocht zingen, ik voelde me zo vereerd dat Marco mij vroeg om daar “Vechtersbaas” te zingen. Er zijn zo veel goede zangers en zangeressen en dan vraagt hij mij om op dat podium te mogen zingen. Ik heb zo ontzettend genoten!

 Waar zou je in de toekomst nog wel een keer willen optreden?
Mijn droom is nog om in de Heineken musical Hall op te treden, ik houd er van om voor veel mensen op te treden en mijn verhaal te kunnen vertellen. Het podium is mijn thuis, dus ik hoop dat ik in de toekomst veel kan gaan opreden. Het lijkt me ook heel gaaf om bijvoorbeeld in Goede Tijden Slechte Tijden of een ander programma mijn lied te kunnen zingen, net zoals Matt Simons dat door het programma zijn lied bekend werd.

 Als laatste vraag zijn wij natuurlijk heel benieuwd naar jouw eigen muzikale voorkeuren. Welke Nederlandstalige muziek luister je zelf graag naar/ welke Nederlandstalige muziek zou je de fans van HitsNL willen aanraden?
Ik luister momenteel veel naar Marco Borsato, die liedjes kunnen we hier thuis al grotendeels meezingen. De liedjes van Marco spreken mij vooral aan omdat hij in al zijn nummers iets wil overbrengen aan de mensen. En natuurlijk heel veel andere artiesten omdat ik iedere periode wel een andere voorkeur heb voor artiesten.

 

Wij willen Lisanne Spaander heel erg bedanken voor het interview! Ben jij benieuwd naar de ontroerende EP ‘Mijn Strijd’? Beluister deze dan  hier op HitsNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.