Interview met Henk Bernard

HitsNL mocht Henk Bernard interviewen over zijn carrière, favoriete Nederlandstalige muziek en natuurlijk over zijn nieuwe album ‘Dicht Bij Mij’, dat al vanaf 8 juli exclusief te beluisteren is bij HitsNL. Lees dit interview hier.

Beste Henk Bernard wat leuk dat HitsNL jou mag interviewen. Je hebt net het nieuwe album ‘Dicht Bij Mij’ uitgebracht. Hoe is dit album tot stand gekomen en wie of wat waren de inspiratiebronnen voor het album?

Alles in het leven wat ik zie, hoor en voel is voor mij een inspiratiebron en natuurlijk met medewerking en advies van Tom Peters (van platenmaatschappij NRGY Music).

Wat hoop je met dit album aan jouw fans over te kunnen brengen?

Mijn emotie, een stukje inhoud van het leven en vooral veel vreugde en kracht.

Wat kunnen we naast dit album nog meer van jou verwachten op muzikaal gebied in 2016?

Een nieuwe single en mogelijk een bekendmaking van een nieuwe fanreis.

In 2007 bracht jij jouw eerste single uit  ‘Wat Is Voor Mij Een Dag’, sindsdien is jouw carrière storm gelopen. Zo won je onder andere een BUMA NL award en was je verkozen tot ‘Het Grootste Talent van 2013’. Wat zie je zelf als de hoogtepunten uit jouw carrière?

Mijn live concert in de Maaspoort en in de Brabanthallen en het feit dat ik mensen in het algemeen kan steunen met mijn muziek.

Wat zou je in de toekomst nog wel een keer willen doen op muzikaal gebied?

Optreden in Ahoy (haha, dromen mag toch).

HitsNL is nieuwsgierig naar jouw muzieksmaak. Speciaal voor HitsNL heb je een afspeellijst gemaakt met jouw favoriete Nederlandstalige nummers. Wat is jouw ultieme favoriete Nederlandstalige nummer uit deze lijst en waarom?  

De nummers van André Hazes. Deze man heeft mij, met zijn muziek, veel steun geboden toen ik mijn vader op 16 jarige leeftijd verloor.

(Ben jij benieuwd naar de favoriete Nederlandstalige muziek van Henk Bernard? Beluister de afspeellijst met zijn favorieten hier op HitsNL).

Hoe inspireren de nummers uit deze afspeellijst jou als artiest?

Ze raken mij.

Als laatste vraag zijn wij natuurlijk heel benieuwd wat jij van HitsNL vindt. Wat is jouw mening over een Nederlandstalige streamingdienst die zich voor 100 procent op Nederlandstalige muziek richt?

Top! Echt fantastisch dat dit initiatief voor het Nederlandse lied naar voren is gekomen. Daar is voor mijn gevoel nu ook echt veel behoefte aan bij de mensen en op deze manier wordt het Nederlandse lied extra onder de aandacht gebracht.

Wij willen Henk Bernard heel hartelijk bedanken voor dit interview. Vergeet niet aanstaande vrijdag (8 juli red.) zijn nieuwe album op HitsNL te beluisteren!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.