Interview met Gerard Joling

HitsNL interviewde Gerard Joling over zijn nieuwe album ‘Lieveling’ en carrière. Lees het interview hier.

Beste Gerard wat leuk dat HitsNL jou mag interviewen. Je hebt net een nieuw album uitgebracht. Hoe is dit album tot stand gekomen en wie of wat waren de inspiratiebronnen voor het album?

Ik kreeg een aantal nummers opgestuurd van verschillende songwriters, hier kwamen er steeds meer bij omdat men hoorde dat ik met een nieuw album bezig was. Zo zijn we tot een album gekomen. Kees Tel, songwriter van mijn grote nummer 1-hit ‘Maak Me Gek’ heeft ook weer een prachtig nummer (Lieveling) voor op het album geschreven.

Heb je een favoriet nummer op het album, zo ja welke en waarom dit nummer?

‘Als De Liefde Niet Bestond’ is mijn favoriete nummer, omdat het voor iedereen herkenbaar is en naar mening heb ik dat heel mooi gezongen.

Welke nummers zou je de abonnees van HitsNL willen aanraden?

Ik zou gewoon het album kopen en luisteren wat je er van vindt. De reacties die ik heb gehad zijn heel goed. Ook het duet met Jandino ‘Ik Kijk In Je Ogen’ is leuk. Het zigeunerachtige liedje ‘Liefje’ is erg goed eveneens als het nummer ‘Vrijgezel’ wat neigt naar house, maar wat in de sfeer van het album blijft.

Wat hoop je met dit album aan jouw fans over te kunnen brengen?

Dat buiten dat het album een groot feest gebruik en schwung heeft, het album ook een puur Gerard Joling geluid met een aantal mooie ballads heeft.

Naast dat je het album ‘Lieveling’ hebt uitgebracht, heb je ook weer een reeks ‘Toppers in Concert’  concerten achter de rug. Zijn er verder nog andere dingen die wij van jou kunnen verwachten in 2016?

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van kerstconcerten met de Toppers in december en voor de rest doe ik gewoon mijn de optredens. Daarnaast komt er binnenkort ook nog een nieuwe single van dit album uit.

Je zit inmiddels al een tijdje in het vak en je hebt vele fans mogen ontmoeten. Wat is het meest bijzondere moment dat je met (een) fan(s) hebt meegemaakt?

Er zijn een inmiddels best een aantal fans die een foto van mij op hun lichaam hebben laten tatoeëren, op hun been, arm of rug. Dat blijf ik iets bijzonders vinden.

Als laatste vraag zijn wij van HitsNL natuurlijk heel benieuwd naar wat jij van HitsNL vindt. Wat is jouw mening over een Nederlandstalige streamingdienst die zich voor 100 procent op Nederlandstalige muziek richt?

Het is hard nodig.  In Frankrijk is het al heel gewoon, daar moeten 70% van nummers die gedraaid worden op de radio Franstalig zijn. Ook in Nederland zouden ze dit moeten doorvoeren. Ik denk dat het daarom erg goed is dat er een streamingdienst is gekomen die zich volledig richt op Nederlandstalige muziek.

 

Wij willen Gerard Joling heel erg bedanken voor het interview! Benieuwd naar zijn nieuwe album ‘Lieveling’? Deze is hier te beluisteren op HitsNL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.