Interview Frans Bauer

Beste Frans Bauer, wat leuk dat we je mogen interviewen. Je hebt net een nieuw album uitgebracht. Zou je ons kunnen wat meer kunnen vertellen over hoe dit album tot stand is gekomen?

Dit album “Geluk Hoop en Liefde, is ontstaan over een periode van ruim twee jaar. Twee jaar geleden vond ik dat de tijd weer rijp was om weer echt levenslied te gaan brengen. Samen met Laurens van Wessel heb ik dan ook in deze periode gewerkt aan mijn levenswerk. Deze periode staat centraal in mijn leven niet alleen werd ik 40 maar had ik op privé vlak ook een aantal zware bergen te beklimmen. De liedjes zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen gevoelens en situatie’s uit eigen vriendenkring.

Welk nummer is jouw persoonlijke favoriet en waarom? 

Mijn persoonlijke favoriet is “ De hemel heeft er een engel bij” een liedje wat voor mij een bijzondere betekenis heeft. Speciaal geschreven voor mijn vader, die als wens had dat ik een afscheidslied voor hem zou schrijven. Dit is dan ook voor mij het mooiste wat ik ooit heb gemaakt.

Je zit alweer enige tijd in het vak, wat beschouw je zelf als een hoogtepunt uit jouw carrière?

Buiten de geboorte van mijn kinderen blijft het moment van mijn eerste eigen geschreven Gouden Plaat toch wel het mooist.

Waarvan/ van wie heb je het meeste geleerd tijdens jouw carrière?
Gedurende mijn Carriere ben ik veel mensen tegen gekomen en allemaal voegen ze iets toe aan de persoon die ik nu ben.Maar het meest heb ik geleerd van Peter Haarbrink de drijvende kracht achter Frans Bauer.

Met welke artiest zou je in de toekomst (nog) wel een keer willen samen werken? 
Dat is best een lastige vraag, want duetten worden geboren op onverwachte momenten.Maar als ik nu iemand zou denken dan zou dat alleen met Dre Hazes zijn.

HitsNL is natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw muzieksmaak. Je hebt voor de abonnees van HitsNL een afspeellijst gemaakt met jouw favoriete Nederlandstalige nummers. Zou je ons wat meer kunnen vertellen over het selecteren van deze nummers? 

De keuze van de nummers komen voort wat ik op de radio hoor en dan met name RadioNL, Sterren.nl en PuurNL. De muziek die je lekker aangooit in de auto en even de stress van alle dag doet vergeten.

Wij zijn wij heel benieuwd naar jouw mening over HitsNL.  Wat vind je van deze streamingdienst die zich specifiek richt op het aanbieden van Nederlandstalige muziek?

HitsNL is een super platform voor alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek, alle Nederlandse nummers binnen hand bereik zonder ellenlang zoeken naar je favoriete zangers en nieuwe aankomende hits.

Welk nummer heeft het meest voor jou betekent, en wat is reden hiervoor?

Het nummer Als sterren aan de hemel staan, dat is toch wel het nummer dat mijn leven heeft veranderd. Zat nog op school toen dit nummer in de top 10 kwam en na dit moment zag ik de wereld en kon ik de dromen die ik had meer dan waar maken. Maar het nummer van Queen Bohemian Rapsody stond aan de wieg van mijn droom, als kind sliep ik op een stapelbed in de woonwagen, wat me scheidde van de woonkamer was een schuifdeur waar ik als ik hem op een kiertje schoof vrij zicht gaf op de tv. Je snapt het al; vroeg naar bed. Het bekende stiekem gluren, toen zag ik Queen Live in Wembley Stadion, met het nummer Bohemian Rapsody. Een stadion vol mensen zongen mee. Mijn droom was geboren.

Hoe inspireren deze nummers jou als artiest?

Nummers van Queen zijn tijdloos en dat is juist wat je wil bereiken als muzikant; muziek maken die de tand des tijds overleven. Zo ook nummers van bijvoorbeeld een Johnny Hoes, vaak ondergewaardeerd, maar o zo tijdloos. Dat is een stimulans om door te gaan met het levenslied en hopelijk komt er een dag dat we net zo tegen Johnny Hoes aankijken als tegen Freddy.

Een gedachte over “Interview Frans Bauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.