Interview Django Wagner

Deze week komt Django Wagner met zijn nieuwe album ‘Emoties’ en heeft HitsNL hem mogen interviewen over de totstandkoming hiervan, zijn idolen, samenwerkingen en meer. Lees het gehele interview hier. 

Interview met Django Wagner.

Deze week komt Django Wagner met zijn nieuwe album ‘Emoties’ en heeft HitsNL hem mogen interviewen over de totstandkoming hiervan, zijn idolen, samenwerkingen en meer. Lees het gehele interview hier.

Beste Django Wagner, wat leuk dat we je mogen interviewen. Je hebt net  een nieuw album uitgebracht. Zou je ons kunnen wat meer kunnen vertellen over hoe dit album tot stand is gekomen?

Ik zit elke week met mijn vaste team in de studio waarbij we brainstormen, liedjes luisteren en ideeën delen. Samen kijken we wat we het leukst vinden en bedenken we melodielijnen en werken we aan de teksten. Het is hard werken, maar ook elke keer een feestje om dit te kunnen doen.

Wat hoop je met dit album aan jouw fans over te brengen?

Ik hoop dat mijn fans genieten van ieder nummer dat we gemaakt hebben. Er is met hart en ziel aan gewerkt. Ik maak muziek om van te genieten, ik wil mensen graag meenemen en blij maken. Het gaat om de emoties die je voelt en beleeft bij de muziek.

Welke artiest zie jij als jouw voorbeeld en waarom?

Ik ben fan van Tom Jones. Ik was eerder dit jaar bij een optreden en ook op zijn gevorderde leeftijd klinkt hij live nog geweldig. Ik was vroeger al erg onder de indruk van Willy Alberti, hij is een uniek persoon in de vaderlandse muziekgeschiedenis.

Met welke artiest zou je in de toekomst (nog) wel een keer willen samen werken?

Ik heb natuurlijk de eer gehad om met veel collega’s een duet op te nemen voor de Samen CD. Het concert dat hierop volgde was een absoluut hoogtepunt, het was fantastisch om samen op het podium te staan. Mijn recente duet met Danny de Munk is ook een hoogtepunt. Het is zo’n gedreven man en we hebben samen veel plezier. Wie weet wat de toekomst nog brengt, een zanger die ik erg bewonder is René Froger. Een nummer samen met hem opnemen is toch wel iets dat ik ontzettend leuk zou vinden.

HitsNL is natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw muzieksmaak. Je hebt voor de abonnees van HitsNL een afspeellijst gemaakt met jouw favoriete Nederlandstalige nummers. Zou je ons wat meer kunnen vertellen over het selecteren van deze nummers?

Een playlist maken van 20 nummers is natuurlijk veel te kort, er zijn zoveel mooie nummers! Ik heb er nu een aantal op een rijtje gezet, maar wat mij betreft had het eigenlijk een top 200 moeten zijn

HitsNL is natuurlijk ook nieuwsgierig naar jouw eigen muzieksmaak. Welke Nederlandstalige muziek luister je zelf graag naar en waarom?

Hits.nl vind ik een heel goed initiatief, ik ben gek op Nederlandstalige muziek en van mij mag het de hele dag gedraaid worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.