Interview André Hazes Jr.

HitsNL mocht André Hazes Jr. interviewen over zijn carrière en natuurlijk over zijn nieuwste album ‘Leef’ dat een week eerder exclusief bij HitsNL te beluisteren is. 

Beste André. 11 maart verschijnt jouw nieuwste album ‘Leef’. Zou je ons wat meer kunnen vertellen over hoe dit album en de bijbehorende singles tot stand zijn gekomen?

Dino Music (red: de platenlabel van André Hazes Jr.) heeft een zogeheten ‘Writerscamp’ voor mij georganiseerd. Tijdens dit evenement werden 24 van de grootste en beste tekstschrijvers in groepjes verdeeld en zo kwamen de mooiste liedjes tot leven.

Waarom heb je er voor gekozen om het album de titel ‘Leef’ mee te geven?

Dat is gewoon mijn denkwijze. Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Alles eruit halen wat erin zit. Wel met mate, anders word je alsnog niet oud, maar geniet van het enige leventje wat je hebt.

Heb je zelf nog één of meerdere favoriete nummers op het album? En zo ja, waarom?

Mijn favoriet is het liedje: ‘Weet dat je welkom bent’. Dat gaat er over dat een kleintje welkom zou zijn. Zo sta ik ook in het leven en het is leuk dat ik aan dit lied heb meegewerkt.

Je brengt in 2016 onder andere het album ‘Leef’ uit. Heb je verder nog andere grote plannen voor 2016 en hoe zien deze eruit?

Onze plannen zijn niet te stoppen. Of alles in 2016 al zou mogen gebeuren, dat betwijfel ik. Maar plannen zijn er zeker.

Zijn er verder nog muzikale dromen die je in de toekomst in vervulling zou willen laten gaan?

Wij zijn dit begonnen om de beste en de grootste te worden. Met minder neem ik geen genoegen. Of het ooit gaat lukken dat weet niemand zeker, maar de drive die zit er!

Wij van HitsNL zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw mening over de streaming-dienst ‘HitsNL’. Wat vind je van het initiatief dat HitsNL is gestart; namelijk een volledig Nederlandstalige streaming-dienst?

Ik vind het een fijn initiatief want ik vind dat (sommige) Nederlandstalige muziek meer waardering verdiend dan het nu krijgt. Dankzij jullie is er weer een format om dit te verwezenlijken.

Wij willen André Hazes Jr. heel erg bedanken voor dit interview!

Vergeet niet zijn nieuwste album ‘Leef’ te beluisteren dat vanaf 4 maart exclusief één week eerder op HitsNL te vinden is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.