Iets meer over… Camiel Westerveld!

Beste Camiel, wat leuk dat wij jou een aantal vragen mogen stellen over je carrière, je nieuwe single, je kijk op de muziekindustrie en natuurlijk je winst in de Super Strijd. Maar allereerst willen wij weten hoe het met je gaat, vertel?
Met mij gaat het heel goed! Zowel op het gebied van de muziek als tijdens mijn werk als dakdekker gaat het super. Ik heb alleen maar positieve energie.

Ja ik zei het net al even, maar je hebt de Super Strijd op de HitsNL Facebook pagina gewonnen. Behoorlijk wat fans hebben op je gestemd. Hoe kom je aan zoveel fans?
Ik wil daar via deze weg nogmaals mijn fans ontzettend voor bedanken. Ze hebben het mij heel erg gegund en daar ben ik echt dankbaar voor. Ik denk persoonlijk dat dat komt doordat de mensen mij waarderen omdat ik lekker met mijn beide benen op de grond sta. Ik krijg super leuke reacties, zelfs van mensen die het al helemaal mee kunnen zingen!

Je nieuwe single ‘Het Weekend Is Begonnen’ is een leuke, frisse Nederlandstalige single. Hoe is dit nummer zo tot stand gekomen?
Het nummer is eigenlijk gewoon precies hoe ik in elkaar zit. Ik heb veel gesproken met mijn tekstschrijver en goede vriend Mitch Schomaker over wie ik ben en wat ik doe. En zo zijn we samen op het idee gekomen om mijn debuutsingle daarover te laten gaan. De tekst heeft hij voor mij geschreven, de muziek is van Laurens van Wessel van Wesco Productions. Daar hebben we alles ook opgenomen. Al met al hebben we er een tijdje hard aan gewerkt, maar ik ben ook super tevreden over het eindresultaat.

Schrijf jij zelf ook?
Ik schrijf zelf ook zeker nummers, dus misschien gaan we daar ook ooit eens mee aan de slag.

Wat vind jij eigenlijk het leukste; Het uitbrengen van een nieuwe single of de optredens mét de nieuwe single? We merken vaak dat artiesten het optreden het allerleukste vinden. Maar wie weet ben jij een uitzondering op de regel..
Het is voor mij een combinatie van beide. Het is echt fantastisch om je liedje op de radio en tv voorbij te horen komen. Maar als je optreedt zie je pas echt wat het liedje doet met het publiek. Die mix houdt het juist zo leuk!

Natuurlijk zijn er veel leuke kanten aan de muziekindustrie. Dat neemt niet weg dat je ook te maken krijgt met mindere kanten van de muziekindustrie. Het ‘tegen een dichte deur aanlopen’ bijvoorbeeld. Hoe herpak jij jezelf na een tegenslag?
Ik noem een tegenslag niet gelijk falen, maar eerder een herkansing. Het ene moment gaat alles voor de wind en het andere moment valt het tegen. Het is alleen maar een kans omdat je nog meer je best moet doen en daar komen vaak ook weer positieve dingen uit. Toeval bestaat niet, toch?

Ik kan me voorstellen dat jij veel optreedt in het land. De single doet het immers erg goed! Hoe bereid jij je voor op een optreden? Neem ons eens mee van het moment dat je je spullen pakt tot je weer thuis op bed ploft.
Ik bereid me altijd goed voor op een optreden. Natuurlijk is mijn kleding daarin belangrijk, die pas ik aan aan de gelegenheid. Of ik overdag vrij heb of op het dak sta maakt niet zoveel uit, ik denk toch altijd na over het optreden van die dag. Onderweg draai ik altijd even de setlist in de auto om mezelf warm te zingen. Als ik eenmaal op het podium sta doe ik gewoon mijn ding en geniet ik van elke minuut. Natuurlijk neem ik indien mogelijk altijd even tijd voor de fans, dat vind ik zo belangrijk. Eenmaal thuis evalueer ik altijd nog even de avond met een bakje koffie. Van ieder optreden kun je tenslotte leren.

Uiteraard zullen er mensen zijn die jou nog nooit hebben zien optreden. Waar kunnen de abonnees van HitsNL jou de komende tijd live bewonderen?
Toevallig zijn we bezig met een leuke winactie op mijn Facebook pagina, mensen kunnen een filmpje insturen waarin hun favoriete café helemaal los gaat op mijn liedje. De leukste inzending wordt beloond met een live optreden in de desbetreffende kroeg. Verder worden optredens altijd gecommuniceerd via mijn website www.camielwesterveld.nl

Wat zijn de toekomstplannen?
Ik wil vooral graag zoveel mogelijk optreden op zoveel mogelijk plekken. Dat zou betekenen dat ik mag doen wat ik het allerleukste vindt en daar gaat het toch uiteindelijk om. Samen met het team van I’MITCH Music ben ik uiteraard altijd bezig met de toekomst, zodra dit concreter is laten wij dat natuurlijk weten. En ja… mijn grootste droom is voor nu absoluut een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Heel veel succes met alle promotie en alle optredens de komende tijd en bedankt voor het leuke interview!
Jullie heel erg bedankt!