Henk Damen gaat trouwen!

Hi Henk, wat leuk dat wij jou een aantal vragen mogen stellen over je nieuwe single, je aanstaande huwelijk en natuurlijk over je carrière. Maar als eerste willen wij natuurlijk weten hoe het met je gaat, vertel?
Het gaat hartstikke goed met mijn privé leven en natuurlijk ook met mijn zangcarrière! Het leven lacht me weer toe.

Je nieuwe single ‘Trouw Met Mij’ komt binnenkort uit. Hoe is dat nummer zo tot stand gekomen? Heb je ‘m zelf geschreven?
Ik ga 15 juni trouwen en daar hoort natuurlijk ook een trouwliedje bij die ik speciaal gezongen heb voor Nathalie (mijn aanstaande vrouw). De tekst is geschreven door Tom peters.

Ja, binnenkort ga je trouwen met de liefde van je leven. Kijk je er al een beetje naar uit of vind je het voornamelijk spannend?
Ik kijk er heel erg naar uit en ik word eigenlijk steeds zenuwachtiger. Het is tenslotte nog maar een paar weekjes.

Ga je dit prachtige liedje ook ten gehore brengen tijdens de bruiloft?
Ja zeker. Ik ga het liedje speciaal voor Nathalie zingen in de kerk!

Je bent al jaren lang een veel geboekte artiest in Nederland en vooral in Brabant. Wat is nou de mooiste herinnering die jij hebt aan al die jaren optreden?
Ik zit al 16 jaar in het vak en ik heb veel meegemaakt in al die jaren. Het allermooiste was toch wel mijn eigen concert in Den Bosch (Theater aan de Parade).

Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden maar de hit ‘Laat Me Alleen’ heeft het voor jou enorm goed gedaan. Heb jij bepaalde liedjes in je repertoire die het al die jaren fantastische blijven doen in het land tijdens je optredens? Welke liedjes zijn dat?
Inderdaad. ‘Laat Mij Alleen’ is één van mijn grootste hits in het land, maar ook de liedjes ‘Wie Denk Jij Wel Wie Ik Ben’, ‘DJ’, ‘Zo’n Gevoel’, ‘Verboden Liefde’ en ‘Lekkerding’. Daar zingen de mensen nog steeds geweldig bij mee.

Ik kan me voorstellen dat jij zelf ook favoriete liedjes van jezelf hebt. Welke zijn dat?
Ja dat klopt! Dat zijn eigenlijk meer de liedjes met een betekenis zoals ‘Hoeveel Kan Je Van Iemand Houden’ , ‘M’n Kleine Jochie’ en natuurlijk ‘Trouw Met Mij’ (mijn nieuwe single).

Vroeger kon je de keuze maken, profvoetballer of zanger. Als je zo terugkijkt op wat je allemaal gedaan hebt in je leven, is dat dan een goede keuze geweest? Waarom?
Ik kon inderdaad kiezen, maar mijn hart ligt bij het zingen en ik heb er eigenlijk nooit spijt van gehad. Gewoon omdat ik zingen het mooiste vind wat er is.

Waar kunnen de abonnees van HitsNL jou de komende tijd zien optreden?
Op mijn Facebookpagina kan je precies zien waar ik de komende tijd optreed.

Wij willen je heel veel succes wensen met je nieuwe single en natuurlijk heel veel plezier toewensen tijdens je bruiloft volgende maand!
Jullie ook super bedankt voor jullie steun!