Guus Bok onderweg naar succes!

Hi Guus, wat leuk dat wij jou mogen interviewen. Allereerst gefeliciteerd met de overwinning in de Super Talent Strijd. Het was even spannend maar uiteindelijk trok je aan het langste eind. Hoe gaat het met je?
Hartstikke top. ?

Je bent druk bezig de laatste tijd. Merk je zelf ook dat je in opkomst bent als artiest?
Ik voel nu dat de energie goed aan het samenpakken is rondom het project inderdaad! ?

Waar merk je dat aan?
Aan meerdere dingen. ’s Avonds laat dit interview schrijven voor HitsNL is daar 1 van! Ik ben heel dankbaar dat onze agenda er steeds gaver uitziet en dat er leuke aanvragen zijn. De band is enthousiast en blij om met mij samen te werken, de sfeer is top. Na een paar jaar investeren verdienen de mensen om me heen en ik eindelijk leuk geld. En geld is energie! Toegegeven: ik slaap te weinig. Maar ik zit goed in m’n vel!

Je treedt natuurlijk veel op op televisie. Beter kan natuurlijk niet als artiest. Hoe ben je daar zo ingerold?
Dat ging via onze uitgever Daan van Rijsbergen. Hij is een tussenpersoon bij Endemol en zij hadden op stel en sprong een nieuwe band nodig voor hun televisieprogramma ‘De Eretribune’. Ik werd gebeld of ik de week erop in de uitzending wilde staan met m’n band. Ik begreep eerst niet echt wat dat betekende.. tot ik het vertelde aan de zangvrienden met wie ik was. Toen heb ik meteen teruggebeld om te zeggen dat het me tof leek!

Wat vind jij nou echt het leukste aan het ‘artiest’ zijn? Zijn dat de optredens of is het juist het creatieve proces qua liedjes schrijven en videoclips bedenken? Waarom?
Het leukste vind ik de optredens. Het artiest zijn omvat veel aspecten! Als artiest sta je in het middelpunt van een netwerk en maak je zakelijke en creatieve afspraken met de mensen met wie je werkt, ben je bezig met sales, verzin je concepten, etc. Gelukkig doe ik dat in een team dat tekstschrijver Rico Hop en ik zijn begonnen en nu steeds meer uitbouwen. Maar het gaafst vind ik optreden en daar het gevoel te hebben één te zijn met het publiek, samen iets te beleven. Dat is magisch voor mij en in de interactie kan ik erg geraakt worden door het publiek, het lied en het moment.

Wij gaan er stiekem een beetje vanuit dat jij steeds minder vrije tijd hebt met al die shows en nieuwe singles maar stel je hebt even een uurtje niks, naar welke artiesten luister jij dan zelf graag?
The Red Hot Chili Peppers, Paul Simon, ik heb ook veel naar The Beatles geluisterd en ik bestudeer nu Coldplay.

Wat vind jij eigenlijk de leukste afspeellijst van HitsNL?
Pop In Je Moerstaal, supertof die Nederpop!

De plannen zijn waarschijnlijk al wel uitgestippeld voor de komende maanden, kan jij ons daar iets over vertellen?
Ja! Wat heel gaaf is, we gaan 21 april een try-out geven in Theater ’t Plein in Ridderkerk van onze nieuwste liedjes. Jij en de lezers zijn bij deze van harte uitgenodigd om te komen kijken, het event staat op ons Facebook kanaal. Het publiek mag dan de liedjes een cijfer geven en op basis van deze statistieken bepalen we de liedjes voor onze debuut EP die, hoop ik, 14 mei uitkomt! Verder gaan we dit jaar 4 ‘powersingles’ uitbrengen die gaaf zijn voor de landelijke radio en TV, waarvan ‘Alles Komt Goed’ de eerste is!

Je single ‘Alles Komt Goed’ is een feel good en optimistische plaat. Sta jij zelf ook zo lekker positief in het leven ondanks dat alles misschien niet allemaal loopt zoals je had gehoopt?
In zekere zin wel. Wat ik tot nu toe hebt geleerd is dat als je ergens maar bezig in bent, het vanzelf gaat flowen, in meer of mindere mate. Gewoon door ermee bezig te zijn. Dus dat ben ik nu aan het doen. In tegenstelling tot vroeger kan ik nu genieten van het pad naar mijn doel toe, ook al ben ik nog niet waar ik wil zijn. En dat ‘willen waar je wil zijn’ is denk ik meer iets interns, een gevoel van voldoening wat je in jezelf kan ervaren, dan iets ‘externs’, iets wat buiten je ligt. Daarmee wil ik zeggen: succes en geluk zijn een kwestie van perspectief, een attitude die je jezelf kunt trainen.

Bedankt dat wij je even mochten interviewen en wij willen jou erg veel succes wensen met ‘Alles Komt Goed’.
Ja supercool! En veel succes met jullie mooie platform HitsNL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.