Gertjan Wels is Super Talent

Hi Gertjan, wat leuk dat wij jou mogen interviewen. Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het goed, de muziek zit op dit moment heel erg in de lift en mijn nieuwe single heeft volop airplay. Tevens is afgelopen 10 maart 2017 mijn nieuwe album “SPECIAAL VOOR JOU” uitgekomen.

Allereerst gefeliciteerd met ‘Super Talent van de Week’ op HitsNL. Je nieuwe single ‘Ga Jij Maar Weg’ doet het erg goed. Ervaar je dat zelf ook zo?
Ja, ik zie in het land dat het nummer begint te leven en tevens merk ik het aan bijvoorbeeld de Facebook aanmeldingen en mijn boekingen.

Schrijf jij je liedjes zelf of heb jij iemand die dat perfect voor jou kan?
Het merendeel van de nummers schrijf ik zelf. Muzikaal kan ik het nummer niet zelf aankleden, maar daar heb ik gelukkig goede mensen voor. Ik heb het geluk om samen te mogen werken met Willem Laseroms (o.a. ALI B, YES-R) en Laurens van Wessel (o.a. Frans Bauer), daar ben ik zeer dankbaar voor.

Wat vind jij het belangrijkste aan een nieuwe single? Daarmee bedoel ik; Wat zijn voor jou de criteria waaraan jouw nieuwe single moet voldoen?
Het belangrijkste van een nieuwe single is dat het lekker in het gehoor ligt en dat je herkenning hoort. Tevens moet het zo zijn dat je het nummer (in ieder geval het refrein) na 2 keer horen al mee moet kunnen zingen. Maar ook is het belangrijk dat je zelf achter het product staat.

Dit is natuurlijk niet jouw eerste single. Welke single vind jij het leukste van jezelf?
De leukste single vind ik persoonlijk toch wel de nieuwe “Ga Jij Maar Weg”. Waarom? Omdat het een single is die vrolijk is en een zeer hoog meezinggehalte heeft. De mooiste single die ik gemaakt heb is toch wel de single die ik voor mijn overleden zoontje gemaakt heb, getiteld “Mijn Zoon”.

Ik vraag me af wat jij eigenlijk van HitsNL vindt? Heb je de app zelf ook?
Ik vind het super dat er extra ruimte is gecreëerd voor het Nederlandstalige lied. Het mooie is dat je lekker kan luisteren naar muziek die je zelf mooi/leuk vindt. Ik heb de app zelf ook op mijn telefoon staan en luister er eigenlijk wel dagelijks naar.

Welke afspeellijst vind jij het leukste op HitsNL?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik alles door elkaar heen luister. Ik luister graag naar de HitsNL Top 30, wellicht staat mijn eigen nummer daar binnenkort ook in 😉

Als jij zelf niet hoeft op te treden en je zit lekker te relaxen, naar welke artiesten luister jij dan graag?
Ik luister zelf graag naar muziek van Jannes en Django Wagner, dat vind ik zulke goede artiesten met prachtige en goede nummers. Daar kan ik echt van genieten.

Wat zijn de plannen voor de komende tijd? Los van alle promotie voor je nieuwe single, natuurlijk
Het album proberen zo goed mogelijk in de markt te zetten en lekker optreden. Er staan naast de normale optredens, toch wel twee super feesten op de planning. De eerste is het Megapiraten Festijn in Nijmegen en de tweede is Puur Hollands op het Goffertpark in Nijmegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.