De Fries; Jelmer de Vries!

Beste Jelmer, gefeliciteerd met het winnen van de Super Strijd. Je hebt deze strijd behoorlijk dik gewonnen. Daar gaan wij het dadelijk met elkaar over hebben maar allereerst willen wij natuurlijk weten hoe het met je gaat. Vertel?
Dankjewel!! Het gaat super goed! Mijn nieuwe single wordt veel gedraaid bij vele radiostations en ook bij optredens zingen de mensen het allemaal hard mee.

Je nieuwe single ‘Als Jij Maar Met Me Danst’ is net uit. Kun je ons daar wat meer over vertellen? Waar gaat de single over? – Heb jij deze single zelf geschreven? (Indien ‘Nee’ – Zou jij dit in de toekomst wel zelf willen gaan doen?)
‘Als jij maar met me danst’ is oorspronkelijk een Zuid-Afrikaans nummer. Wij hebben het nummer in een nieuw jasje gestoken en we hebben het helemaal naar mijn eigen smaak kunnen maken. Dit samen met mijn producer Nico Outhuijsen (die kennen jullie als drummer van ‘De Kast’) . Mijn nieuwe single gaat over een zomerse dag/avond waarbij je je in een leuk gezelschap begeeft en in de avond je stoute schoenen aantrekt om een dansje met deze vrouw te wagen!

Zou jij dit in de toekomst wel zelf nummers willen gaan schrijven?
Zeker ga ik zelf nog nummers schrijven! Dit is mijn eerste single en voor de toekomst zal ik nog met veel eigen werk komen. Jullie zijn nog niet van mij af!

Je bent voor veel abonnees van HitsNL waarschijnlijk nog tamelijk onbekend. Kan je ons een klein beetje vertellen wie je bent en wat je doet?
Natuurlijk, Ik ben Jelmer de Vries, 25 jaar en geboren in de Friese stad Dokkum! In het noorden ben ik al een tijdje bekend en nu gaat het in de rest van Nederland ook super!! Zo speel ik bijvoorbeeld op grote feesten met live band tot aan de bruine kroeg of feesttent! Dit is super gaaf om te doen en dit geeft een mooie variatie van optredens.
Mijn repertoire gaat van André Hazes Jr., Nielson & Jan Smit tot aan ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond en alles wat daar tussenin zit. Vrij breed dus, haha! Ik doe dit met veel liefde en passie voor de muziek.

Hoe ben je zo in de muziekwereld gerold?
Leuke vraag! Een aantal jaar geleden werkte ik in de Horeca. Op de vrijdagavond hadden we altijd een zeer drukke avond in het café. Rond een uurtje of 23:00 uur pakte ik dan de microfoon om een half uurtje te gaan zingen (soms werd dat iets langer, haha)  Mijn huidige manager van het boekingskantoor was daar te gast en zo is mijn muzikale carrière ontstaan!

Er zijn natuurlijk erg veel zangers en nog meer singles. Hoe ga jij jezelf onderscheiden?
Dat klopt! Ik ga mezelf onderscheiden met een nieuwe frisse sound. Lekkere vrolijke ritmische nummers, die zeer pakkend zijn en voor jong en oud en leuk zijn om lekker mee te zingen.

Wij zijn altijd erg benieuwd wat de artiesten vinden van HitsNL. Heb jij de app zelf ook?
Daar kan ik vrij kort over zijn: Natuurlijk! HitsNL is een fantastisch kanaal om ook mijn favoriete Nederlandstalige nummers af te spelen.

Ik kan me zo voorstellen dat de abonnees van HitsNL nu wel erg benieuwd zijn geworden naar je. Waar kunnen zij jou de komende tijd zien optreden?
Het is druk deze zomer en dat is een goed teken! Ik zou zeggen hou mijn Facebookpagina en Instagram in de gaten. Hier deel ik al mijn openbare optredens met iedereen en kun je een kijkje nemen in mijn privé leven!  https://www.facebook.com/zangerjelmer/ of https://instagram.com/jelmermusic/

Bedankt voor het interview en heel veel succes met je nieuwe single!
Jullie ook super bedankt voor de alle leuke aandacht van HitsNL. Voor alle luisteraars:  veel plezier met mijn nieuwe single “Als jij maar met me danst ” en kom eens langs bij mijn optredens in het land! Tot snel X