Frans Bauer: ‘Lang leve het Levenslied’!

Beste Frans, wat leuk dat wij een aantal vragen aan je mogen stellen over je carrière, je nieuwe single, je nieuwe album en natuurlijk jouw kijk op bepaalde muzikale dingen. Maar allereerst willen wij natuurlijk graag weten hoe het met je gaat. Vertel, hoe gaat het met je?
Met frans gaat alles super, ben lekker bezig met leuke uitdagingen, zo was er afgelopen seizoen de De Curling Quiz. Curlen is een relatief onbekende sport in Nederland gecombineerd met leuke winterse vragen waar twee teams om de eer strijden. Daarnaast een prachtige tour met de titel “Tour De Frans” en een nieuwe serie op tv samen met Mariska met de tiel Frans Bauer in Amerika. En als klap op de vuurpijl de geboorte van mijn nieuwe muzikale kindje mijn album ‘Levenslied’.

Je nieuwe album ‘Levenslied’ komt 2 maart uit. We lezen dat het vooral een album is wat terug gaat naar je roots. ‘Het echte levenslied’. Een album met 14 mooie liedjes, maar welk liedje dat op dit album staat is voor jou wel het meeste speciaal en waarom?
Levenslied is voor mij het beste album sinds jaren, ik ben met dit album heel dicht bij mezelf gebleven en bevat muziek waar ik oprecht van hou. Het meest speciale nummer van het album vind  ik “ Wat Overblijft Zijn 1000 Tranen”, dat is een liedje waar mijn eigen leven centraal staat en is daarom ook voor mezelf heel bijzonder.

Je hebt dit album zelf geschreven en samen geproduceerd. Wat vind jij het leukste om te doen tijdens het proces van het maken van een nieuw album? Is dat bijvoorbeeld het bedenken van de onderwerpen van de liedjes, het schrijven van de tekst, juist het beluisteren en fine-tunen van de nummers als ze bijna helemaal af zijn of iets totaal anders?
Het maken van nieuwe liedjes is heel erg leuk! Sinds een aantal jaar doe ik dit samen met Laurens van Wessel. Het hele proces van melodieën maken en daarbij de tekst die je raakt doen we samen.  Het begint met melodieën bedenken op de memorecorder en daarna maken we er de muziek bij die we voelen.  Als we eenmaal de demo hebben dan begint voor ons pas het echte werk. Het duizend keer luisteren en verbeteren totdat we vinden dat het lied perfect is. Een hobby die zoals ik altijd zeg, volledig uit de hand is gelopen want we besteden meer tijd samen in de studio dan dat we onze vrouwen zien!! Hahaha!

Op het podium ben je natuurlijk als een vis in het water maar tegenwoordig schrijf jij ook hit na hit. Als je zou moeten kiezen. Nooit meer optreden of nooit meer een single schrijven, wat zou dan de keuze zijn en waarom?
Ik zou kiezen voor nooit meer single schrijven want het contact met de fans en zalen te zien feesten, blij en ontroerd zijn, is het mooiste wat er is.

Natuurlijk zit jij al jaren in het vak en heb jij ieder hoekje van het vak inmiddels wel gezien. Veel beginnende Nederlandstalige artiesten lezen dit interview en zullen natuurlijk belangstellend kijken naar jouw antwoorden. Heb jij een goede tip voor nieuwe talenten waar zij iets aan zouden kunnen hebben?

Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet én dat je de liedjes die je zingt ook echt voelt en beleefd. Dan komt de rest vanzelf.

Reclames, eigen televisie shows, nummer 1 hits, nieuwe albums, uitverkochte concerten en dan ook nog eens een prachtige groot gezin. Ik kan me voorstellen dat je zo’n beetje alles wel bereikt hebt in je leven. Zijn er dingen die je graag nog zou willen doen in je leven?

Er zijn altijd plekken en mijlpalen die je wilt bereiken, voor mij is dat nog een keer mijn fans verrassen met een aantal mega mooie shows en het levenslied te laten voortleven in volle glans. Dat zijn de doelen die ik me de komende jaren heb gezet.

Jouw single ‘Bella Italia’ deed het fantastisch bij HitsNL maar je single ‘Kom Nu Maar In M’n Armen’ heeft dat succes overtroffen. Al weken staat deze single bovenaan onze streaminglijst. Erg mooi! Dit vinden wij natuurlijk heel leuk, maar wij vinden het ook leuk om te weten wat jij van HitsNL vindt. Vertel, heb jij de app zelf ook?
HitsNL is een machtig platform waar de liefhebbers van Nederlandstalige muziek alles op kunnen vinden. Ook heel belangrijk voor nieuw talent want je kan je hier laten horen en zien. Natuurlijk draag ik HitsNL een warm hart toe.

De komende tijd staat in het teken van je nieuwe album ‘Levenslied’. Promotie en signeersessies komen natuurlijk weer voorbij. Wij willen je daar heel veel succes en plezier bij wensen! Bedankt voor het leuke interview!
Bedank! We gaan er een leuke tijd van maken, het is heerlijk om weer het land in te gaan en mijn fans te omarmen. Lang leve het levenslied!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.