Femke Hengeveld weet wat ze wilt!

Hi Femke, allereerst gefeliciteerd met het winnen van de Super Strijd. Daardoor staat jouw single ‘Liefde, Passie & Puur’ de hele week in de aandacht op HitsNL. Geweldige start dus!
Natuurlijk willen wij van alles van je weten maar allereerst willen wij heel simpel even weten; Hoe gaat het met je?

Het gaat hartstikke goed. We zijn druk bezig met de promotie van de nieuwe single maar daarnaast ook nog bezig met de vervolgstappen die gaan komen. En natuurlijk lekker bezig met de muziek!

Toen je 12 jaar oud was trad je voor het eerst op. Hoe vond je dat als klein meisje?

Ja, dat was heel erg eng. In het begin had ik best wel erge podiumvrees. Echt zo erg dat ik dacht ‘Ik pies zowat in mijn broek als ik het podium op stap’. Maar het was wel zoiets van: ‘Dit wil ik alleen maar meer’. Op een gegeven moment raakte ik er aan gewend en toen vond ik het geweldig.

Dus de euforie overheerste wel de angst?
Ja, dat zeker. Maar dat heeft toch wel geduurd tot mijn 18e denk ik. Op een gegeven moment trad ik op met een band en dan sta je niet meer alleen op het podium, dat hielp wel. Nu heb ik die angst he-le-maal niet meer natuurlijk. Nu geniet ik er alleen nog maar heel erg van.

Wat veel mensen misschien niet van je weten is dat je ook veel koorwerk doet in studio’s. Op welke liedjes van welke artiesten ben jij in het koor te horen?
‘Ze Moeten Boven Even Wachten’ van Wesly Bronkhorst. Maar ook liedjes van Quincy, Jannes, Joey Hartkamp. Niet alleen A artiesten maar ook wat kleinere artiesten, dat is een hele leuke aanvulling. Zo hoor je ook veel nieuws voorbij komen.

Ondanks dat je al sinds je 12e op de bühne staat heb je pas in 2016 je eerste solo single uitgebracht. Het liedje ‘Ik Laat Je Gaan’ was je eerste wapenfeit. Waarom heeft het zo lang geduurd voordat je je eerste eigen single uitbracht?
Nou, ik heb eerst op feestjes en partijen opgetreden. Meer dingentjes voor vrienden en familie. Later ben ik wat meer talentenjachten gaan doen en ben ik me gaan afvragen: ‘Waar word ik gelukkig van’? Toen ben ik in een 12 koppige formatie gaan spelen en vervolgens in een coverband. Daar deed ik natuurlijk erg veel ervaring op. Daar heb ik mezelf echt ontwikkeld en daar heb ik geleerd waar mijn sterke punten liggen. Daardoor wist ik erg goed welke kant ik op wilde gaan. Uiteindelijk kreeg ik steeds meer aanvragen om solo optredens te geven en heb ik de keuze gemaakt om me volledig te gaan focussen op mijn solo carrière. Vandaar mijn eigen nummers!

Je zingt ballads, uptempo liedjes, feest nummers maar ook dance. Wat heeft jouw voorkeur?
De stijl die ik maak met mijn eigen singles vind ik ontzettend prettig en heel erg leuk, daar krijg ik ook de meeste reacties op. In de coverband zong ik altijd van alles, maar dan ook echt van alles. Het was heel divers. Van Hazes naar Glennis Grace en van Donna Summer naar Aretha Franklin en alles wat daar qua stijlen tussen zit. Daarmee kan ik me natuurlijk goed aanpassen naar wat de boeker wilt. Dat maakt zo’n avond ook erg leuk want voor ieder is er wat wils.

Als je zo allround optreedt als jij dan kom je waarschijnlijk ook op de meest bijzondere of gekke plekken terecht. Welke plek heeft bij jou een unieke en blijvende herinnering gemaakt?
Dat is een bruiloft geweest. In een hele korte tijd moest ik iets instuderen. Zij hadden een hele moeilijke periode achter de rug en zij wilden heel graag ‘Butterfly Kisses’ horen en als je dan zag wat een emoties het losmaakte, dat was geweldig. Dat was heel mooi! Ik heb er trouwens nog wel één, maar die was in een feesttent. Er stonden zo’n 5.000 man en iedereen zong samen hetzelfde liedje mee. Dat maakte een enorme indruk.

Als jij een dagje niks te doen hebt en je ligt thuis op de bank muziek te luisteren. Wat voor artiesten komen er dan voorbij?
Dat is best wel verschillend. Alicia Keys, Aretha Franklin en Glennis Grace vind ik wel heel leuk om te luisteren. Maar ook bijvoorbeeld André Hazes Jr., zijn laatste album vind ik echt prachtig. Wat ik trouwens ook veel luister is Beste Zangers van Nederland. Vooral het laatste seizoen met Anita Meyer. Zij is zo ‘retegoed’.

Wat vind jij van HitsNL? Heb je het zelf ook?
Tuurlijk heb ik die. Ik vind het erg handig, makkelijk alles te vinden en heel overzichtelijk. Ik probeer ook altijd HitsNL mee te nemen in mijn promotie uitingen op mijn Social Media. De kracht van HitsNL is natuurlijk dat het helemaal op Nederlandstalig focust. Ik vind het super!

Wat kunnen de mensen de komende tijd allemaal van je verwachten?
Sowieso nieuwe muziek, daar blijven we uiteraard mee bezig. Oh én wat heel leuk is te vermelden is dat ik 18 november te zien ben op SBS6 bij Circus Gerschtanowitz. Daar zing ik een duet met mijzelf. Ik neem het op tegen Quincy. Dat is natuurlijk heel leuk!

Bedankt voor het leuke interview en heel veel succes met alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.