Erwin Weitering is lekker bezig!

Hi Erwin, allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van de Super Talent status op HitsNL! Dat betekent dat jouw nieuwe single direct bij onze Top Nummers op de app staat en dat wij natuurlijk wat meer van je willen weten. Maar als eerste willen wij natuurlijk weten hoe het met je gaat, vertel?
Hallo allemaal en beste luisteraars van HitsNL! Ja, het gaat lekker op dit moment. De trein wat “muziek” heet raast maar door, in het mooie Nederland Muziekland. Mijn single “Een Liefde Zoals Jij” pakt iedereen lekker op in Nederland en zelfs in Belgie! De optredens druppelen lekker binnen en mijn fan schare bouwt zich steeds verder uit! Ik ben een gezegend mens.

Je nieuwe single ‘Een Liefde Zoals Jij’ gaat op het moment lekker. Hoe is deze single tot stand gekomen?
Ja, ik ben een gevoelsmens én een volkse jongen en samen met mijn tekstschrijfster Jaqueline Hermes – de Bie hebben we deze tekst samen met Arie Kuipers doen realiseren. Met een kern van realisatie voor velen en natuurlijk voor mij. Ik ben reeds gaan samenwerken met BME-Bookings en heb daar mijn arrangeur/producer Dylan van der Feen een jongen met passie voor muziek de opdracht gegeven om er geweldige muziek onder te arrangeren/produceren en dat ging allemaal zeer voorspoedig! Het gaat erover dat jij je liefde nooit alleen moet of wilt laten omdat je heel veel in diegene herkent van wat jij ook in de liefde wilt zien of voelen! Met daarnaast de persoonlijke invullingen die er nog is zoals karakters wat je in elkaar herkent en zich uit als liefde!

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat jij erg muzikaal bent en naast het zingen ook orgel, keyboard, accordeon en slagwerk bespeelt. Waar komt die muzikaliteit vandaan?
Ja, dat klopt. Ik heb de muzikaliteit mogen erven van mijn overleden opa. Wat ik me nog kan herinneren is dat hij ook altijd met muziek bezig was wanneer hij thuis was en dat wonder heb ik gelukkig over mogen nemen van hem. Daar ben ik dan ook super trots op!

Naast je solo carrière zit je ook in de feestband Total-Loss. Vertel eens iets over deze feestband?
Klopt ja, samen met 2 muzikale vrienden heb ik Feestband Total-Loss. Een trio dat een heel breed repertoire heeft. Dat gaat van Jaren 60 en jaren 80 muziek naar Nederlandstalig, Duits en- Engelstalig en ga zo maar door! Dit trio treedt op tijdens bruiloften, partijen etc. Ik ben 5 jaar geleden gestart met duo: ‘Erwin & Annemiek’ en vanuit daar hebben we toetsenist Gines Gangelhof aan het duo toegevoegd. Uiteraard moest er toen een andere naam komen en werd het veranderd in Feestband Total-Loss.

Misschien een lastige dilemma, maar wat vind jij het leukste om te doen? Je solo carrière of de feestband?
Nee, dat is geen lastig dilemma. Ik vind mijn solo carrière het mooiste. Waarom? Dit was een droom van mij die langzamerhand vormen aan neemt en het grote stappen maak op eigen kracht! Ik bracht mijn debuutsingle “Kijk maar vooruit” uit in augustus 2017 en met dit nummer heb ik een grote sprong in het diepe genomen! Wat resulteerde in goede resultaten, mijn fan schare werd opgebouwd, ik zocht voor mezelf doelen die ik wilde behalen. Één van die doelen is dat ik niemand wil imiteren, want ik ben mezelf. En natuurlijk dat ik met leuke eigen nummers Nederland Muziekland wil trotseren! Ik wil niet concurreren maar heb juist collega’s. Ik zeg dan ook in de interviews “De 1e klap is een daalder waard”. Wat betreft mijn muziek is dit ook zo!! Ik ben nu ruim ¾ jaar bezig als zanger- entertainer en denk dat ik het goed doe. Ik heb nu 3 singles uitgebracht met de hoop dat er zo een “hitje” geboren kan worden! Ik heb nu ook een goed team om mee heen waarmee ik samenwerk. All4You Events te Coevorden, Willem de Bie is mijn manager die er altijd met optredens en dergelijke bij is om de juiste begeleiding aan me te bieden. Gerwin Jutstra is mijn interim-manager mits Willem is verhinderd. En natuurlijk mijn tekstschrijfster Jacqueline Hermes – de Bie, die tevens werkzaam is binnen All4You Events. Zij draagt goede zorgen om mijn teksten te realiseren! Tevens is Willem de Bie Freelance-Plugger/Promotor en plugt mijn nummers! Verder is Dylan van der Feen mijn Arrangeur/Producer van BME-Bookings welke mijn nummers produceert en waar ik de opnames doe. Arie Kuipers van BME-Bookings te Witmarsum beheert mijn boekingen! Dus ik heb een leuk en goed team waar ik super trots op ben! Ik hoop dan ook dat ik Nederland Muziekland nog lang mag bewandelen met mijn nummers en ik kijk uit naar de leuke dingen in de toekomst!

Als jij even niets te doen hebt en je ligt lekker muziek te luisteren, naar welke artiesten luister jij dan graag?
Ik luister natuurlijk Nederlandstalig. Wat ik leuk vind is Tino Martin, Yves Berendse, Wesley Klein, Marlane, Django Wagner, Pascal Redeker, Wesly Bronkhorst en ga zo maar door! Ik vind juist de diversiteit erg mooi in de Nederlandstalige muziek!

Wij vinden het natuurlijk altijd erg leuk om te weten wat jij van HitsNL vindt. Heb jij de app bijvoorbeeld zelf ook?
Ja, we weten als artiest natuurlijk allemaal het ontstaan van HitsNL en de lancering van Non Stop HitsNL op de Buma NL dag in Tivoli-Vredenburg te Utrecht vorig jaar door Wesly Bronkhorst! Ik vind het een super goede en leuke aanwinst voor de muziekbranche en wat zich gelukkig ook inzet voor ons allen als Nederlandstalige artiesten! En ja, ook ik heb de app en luister regelmatig HitsNL in mijn vrije tijd!

Wat zijn de plannen voor de komende tijd? Heb je nog een leuk nieuwtje voor de fan van het Nederlandstalige lied?
Ja, we hebben heel veel leuke plannen in de toekomst. De mensen zijn nog lang niet van me af! We gaan lekker door met het maken van eigen nummers en dat ik mijn fans en het publiek maar mag entertainen en vermaken tijdens optredens. Ze kunnen me dan ook volgen via Facebook; Erwin Weitering, Instagram; @erwinweitering en mijn website: www.erwinweitering.nl en natuurlijk ben ik te boeken via www.bmebookings.nl

Succes met de komende optredens, de promotie voor je nieuwe single en natuurlijk met de plannen voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.