Dennie van Grootheest heeft alles in zijn leven!

Beste Dennie van Grootheest, wat leuk dat wij jou mogen interviewen. Allereerst willen wij altijd even weten hoe het met je gaat. Vertel?
Ja, het gaat erg goed eigenlijk! Nieuwe single uit dus dat is altijd spannend. We zitten in een positieve flow. Januari dit jaar ben ik papa geworden voor de eerste keer. Dat is altijd spannend en alles wordt iets drukker maar het gaat allemaal heel goed.

Je hebt deze week de Super Strijd gewonnen door de meeste vind ik leuks te ontvangen. Je bent nog niet zo heel lang bezig met het uitbrengen van eigen nummers. Heb je nu al zoveel fans dat je toch ogenschijnlijk makkelijk de Super Strijd won?
Ik zing natuurlijk al iets langer dan dat ik een eigen single heb uitgebracht. In de regio ken ik daardoor veel mensen en ja ik probeer lekker mezelf te blijven. Ik doe lekker mijn ding en dat vinden mensen gelukkig leuk. Het allerbelangrijkste is denk ik dat mensen je wat gunnen.

Je nieuwe single ‘Alles In Mijn Leven’ is net uit. Hoe is deze single zo tot stand gekomen? Schrijf jij je liedjes zelf?
Dit nummer is eigenlijk een cover van een andere zanger. We hebben hier in een loods een tijd lang geoefend met een aantal zangers en daar kwam ik met hem in gesprek. Hij vroeg mij of ik dit liedje misschien leuk zou vinden om uit te brengen en zo is het nummer eigenlijk geboren. Hij heeft zelf uiteindelijk wat koorwerk gedaan en is mee geweest naar de studio!

Jij bent ooit begonnen met een drive in show. Dus van plaatjes draaien naar plaatjes zingen. Wat vind je het leukste?
Zingen dat steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik focus me ook vol op het zingen.

In ‘Alles In Mijn Leven’ zing jij over iemand die alles in jou leven is. Waarmee je op de wolken wilt zweven. Is er zo iemand in je leven?
Natuurlijk zijn dat inmiddels 2 personen. Mijn vrouw en mijn dochtertje. Dat nummer past nu natuurlijk perfect. Toen ik de tekst voor het eerst hoorde toen was mijn vrouwtje natuurlijk al zwanger en dat maakt dan wel indruk.

Wij zijn natuurlijk altijd erg benieuwd of je de HitsNL app zelf ook op je mobiel hebt staan?
Naar welke artiesten luister jij zelf graag in je vrije tijd?

Ja ik vind het super. Ik vind het leuk dat er een platform is voor Nederlandstalige muziek. Ik vind namelijk dat er veel meer aandacht moet komen voor Nederlandstalige muziek. Ik vind het een heel goed initiatief! Ik luister zelf veel naar Tino Martin, ik ben ook in de Ziggo Dome geweest bij zijn concert, dat was erg indrukwekkend. Maar ook Froger en Hazes vind ik leuk. Ook luister ik naar andere artiesten om te kijken wat er zoal wordt uitgebracht.

Wat kunnen de fans van het Nederlandse lied de komende tijd van je verwachten?
Er staan gigantisch veel interviews gepland de komende tijd. Maar over een kleine 2 á 3 maanden zullen we kijken of we dit jaar nog een mooie nieuwe single kunnen uitbrengen.

Bedankt voor het interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.