Dave Korteweg is Super Talent.

Allereerst gefeliciteerd met het winnen van de Super Strijd. Hierdoor ben je de hele week Super Talent op HitsNL. Daarom staat jou nieuwe single de hele week bij Top Nummers op onze app! Wij willen natuurlijk weten wie jij bent, wat je allemaal doet, hoe je over muziek denkt maar als eerste zijn wij benieuwd hoe het met je gaat?
Ja, het gaat eigenlijk heel erg goed met mij. De single doet het goed. Ik heb dus niks te klagen. De single wordt ook al op Radio NL gedraaid (Provincie Gelderland). Nog niet de recente playlist maar dat wachten we rustig af.

Hoe lang ben je al bezig met zingen?
Ik zing nu zo’n 10 jaar en draai al zo’n 14 jaar muziek. Nu dacht ik: ‘Dit is mijn kans’. Ik wil graag een  single uit brengen en ineens was ‘ie daar!  Wow, echt boven verwachting. Ik ben er super blij mee.

Heb jij naast het zingen ook nog ander werk of kun je hier volledig van leven?
Nee, ik kan hier niet volledig van leven. Ik werk in het magazijn bij Besli Bv elecktro.

Hoe probeer jij een optreden tot een uniek ervaring te maken voor het publiek?
Ik hou zelf van lekker feesten, dus dat uit ik ook zeker in mijn optredens. Hierbij zorg ik er voor dat de mensen een top feest hebben.  Dat is mijn instelling en mijn doel.

Wat vind jij van de Nederlandse muziekindustrie? Is alles net zo leuk als hoe het er uit ziet? Of loop je soms tegen dingen aan waarvan je dacht; Hmm.. dat had ik niet aan zien komen?
Nee, dat heb ik zelf nog niet mee gemaakt.

Wat vind jij van HitsNL? Heb je het zelf?
Nee, ik heb zelf geen HitsNL.

Als je eventjes niks te doen hebt, naar welke artiesten luister jij dan zelf graag?
Willem Barth, Wesley Klein, Willem Huisman, Wesly Bronkhorst, John West, en heel veel anderen.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Zeker om meer liedjes te maken en wie weet komt er volgend jaar weer een nummer van mij uit. Ik zou zeggen laat je verrassen. Houd mijn facebook in de gaten.

Ontzettend bedankt voor het interview en veel succes met wat er allemaal op je pad komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.