Danny Terp bezingt zijn liefde!

Hi Danny, wat leuk dat wij jou een aantal vragen mogen stellen. Allereerst willen wij natuurlijk weten hoe het met je gaat, vertel?
Met mij gaat het goed. Ik mag doen wat ik leuk vind! Dat geeft veel voldoening en energie. Gewoon omdat je je passie kan/mag delen met anderen en dat het ook gewaardeerd wordt. Dat merk ik doordat ik veel boekingen heb door het hele land.

Je nieuwe single is net uit. ‘Jij geeft me vleugels’. Kun je iets over dit mooie liedje vertellen?
Ik hoorde het liedje van Alvaro Soler ‘La Cintura’ op de radio en het deuntje bleef maar in mijn hoofd zitten. Ik dacht meteen: ‘Hier moet ik iets mee doen’. Toen ben ik gaan zitten met pen en papier, ik heb het liedje aangezet en ik ben gaan schrijven. Daaruit is het liedje ‘Jij Geeft Mij Vleugels’ ontstaan. Waar ik heel erg trots op ben.

Mensen kunnen jou natuurlijk kennen van je optredens met Cooldown Café maar jij bent zelf ook een vee geboekte artiest. Wat vind jij eigenlijk leuker? Lekker alleen op het podium of toch met wat meer mensen? Waarom?
Ik vind het beide heel erg leuk. Als soloartiest op het podium kan je je eigen ding doen met je eigen liedjes. Dat is natuurlijk geweldig om te doen, dat is echt mijn passie! Als je dat dan ook nog eens met z’n 3tjes op het podium kunt doen (Cooldown Café) dan is dat natuurlijk al helemaal een feest. Je weet nooit wat je kan verwachten qua interactie met elkaar en met het publiek. Het is een hele andere tak van sport, het is hossen, springen en vol gas geven. Je komt zeiknat van het podium af, alsof je 40 km hardgelopen hebt. Het geeft zoveel energie als je ziet hoe het publiek uit zijn dak gaat op liedjes zoals ‘Hey baby’ en ‘Met z’n alle’.

Het is natuurlijk altijd lastig om een nieuwe single te maken. Helemaal in een tijdperk waar de singles uit de grond schieten als paddenstoelen in een bos. Hoe probeer jij dicht bij jezelf te blijven maar toch onderscheidend te zijn?
Ik probeer liedjes te maken waar ik heel dichtbij sta en zo een eigen sound kan creëren. Dat als ze een liedje horen van mij dat ze zeggen: ‘Hey dat is Danny Terp’. Ik denk dat dat heel belangrijk is in de muziekwereld, als je geen herkenning hebt dan ben je dus 1 van de vele. Ik ben nog steeds keihard aan het werken om de herkenbaarheid te realiseren en dat je een punt kan behalen dat je toch een keer een hele dikke vette hit kan scoren. Dat zou een hele mooie kroon zijn op al die jaren keihard werken.

Hoe kijk jij naar de muziekwereld. Vind jij het een leuke wereld? Of is het kei hard werken en best een hard wereldje?
De artiesten medaille heeft 2 kanten. Je hebt een leuke kant en een minder leuke kant. Dat heb je niet alleen in de muziekwereld maar overal. Maar dus ook zeker in deze wereld. Daarom is het belangrijk dat je heel dichtbij jezelf blijft, dat je je focust op je eigen dingen en dat je daar 100% voor inzet. Maar ook dat je een ander iets gunt. Daar kom je, denk ik, het verste mee. Dus het is een leuke wereld maar tegelijk ook zeker een harde wereld.

Jij gaat natuurlijk al een tijdje mee in het artiestenwereldje en hebt dan ook vele artiesten zien komen en gaan. Waar ben jij in al die jaren zelf fan van geworden?
Ik heb zeker veel artiesten zien komen en gaan als je al 14 jaar in het vak zit. Waar ik heel veel bewondering voor heb en die ik het zeker gun is Mike Peterson. Geweldige artiest, altijd netjes en correct. Een zeer gewaardeerde collega in het artiesten vak. Hij heeft een geweldige stem en sound. Daar ben ik zeker wel fan van geworden. Dat komt ook omdat ik weet waar hij en ik begonnen zijn, als ik dan nu zie wat hij bereikt heeft na al die jaren kan ik daar alleen maar waardering voor hebben.

Hee, nog even terugkomend op je nieuwe single ‘Jij Geeft Me Vleugels’. Is dit speciaal voor iemand geschreven?
Dat is wel heel toevallig dat je dit vraagt, want inderdaad, dit is speciaal voor iemand geschreven. Ik heb haar ontmoet na een lastige periode, daar ben ik zo blij mee dat ik dit liedje voor haar heb geschreven. Want zij gaf mij weer vleugels 😉

Hoe leg jij je gevoel in zo’n single? Kan jij ons dat een beetje proberen uit te leggen?
Dat kan ik zeker uitleggen. Sinds de laatste paar singles schrijf ik echt zelf mijn liedjes. Daarmee kan je je gevoel op papier zetten. Als je er dan ook nog eens de juiste melodie bij kan vinden dan krijg je daar vanzelf een soort compleet gevoel van. Misschien een beetje raar om zo uit te leggen maar ik maak een kindje en ik wil er vanaf het begin bij zijn haha. Ik wil ermee zeggen; ik wil 1 met het liedje zijn.

Wij kunnen ons voorstellen dat de abonnees van HitsNL inmiddels erg nieuwsgierig zijn geworden naar Danny Terp. Waar kunnen zij jou de komende tijd op het podium bewonderen?
Als de abonnees van HitsNL graag willen weten waar ik optreed kunnen ze  naar mijn website www.dannymusic.nl  of naar mijn Facebook pagina Danny Terp en als ze ons met Cooldown Café willen bewonderen kunnen ze naar www.cooldown.nu. Op deze links is regelmatig te zien waar ik of de Cooldown optreedt.

Bedankt voor het leuke interview en ontzettend veel succes gewenst met je nieuwe single ‘Jij Geeft Me Vleugels’.