Bertha Verbeek werkt hard voor carrière!

Hi Bertha, allereerst gefeliciteerd met de overwinning in de Super Strijd. Wij willen natuurlijk van alles over je weten maar allereerst vragen wij altijd even ‘Hoe gaat het met je’, vertel?
Nou, het gaat erg goed met mij. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik heb gewonnen. Het was heel spannend maar uiteindelijk heb ik toch gewonnen. Ik had het niet verwacht!

Ja, wij vonden het ook een erg spannende strijd afgelopen week. Er is ook ongelooflijk veel gestemd. Heb jij zoveel fans?
Ik heb sowieso een grote harde kern fans. Ik ben daar heel blij mee. Het is leuk om mensen met een groot Facebook bereik in te schakelen. Dat was stiekem een beetje mijn geheime wapen!

Toen jij 5 jaar oud was deed je al mee aan soundmixshows. Zit die muzikaliteit in de familie?
Ja, mijn moeder was vroeger zangeres. Toen ik een jaar of 8 was dacht ik: ‘Ik wil dit ook’. Ik ben toen ik een jaar of 14 was begonnen met zangles en toen ik 18 jaar was werd ik professioneel zangeres. Maar ik werk er nog wel gewoon lekker bij hoor.

Wat doe je er nog naast?
Ik sta in een groot pannenkoekenhuis in Amsterdam en werk in een oliebollenkraam in de Kinkerstraat, dus ik ben een beetje van alle markten thuis. Als ik geld kan verdienen in de trapeze ga ik er ook nog inhangen, dat maakt mij niet uit.

Echt een harde werker dus?
Ja, maar anders kom je er ook niet. Het kost natuurlijk veel geld om te investeren in je carrière. Ik moet er dus ook gewoon dingen bij doen om alles te kunnen betalen.

Wat vind je het leukste? Optreden of een nieuwe single opnemen en releasen?
Optreden. Vind ik veel leuker! Tuurlijk is opnemen ook leuk, omdat je benieuwd bent naar het eindresultaat. Weet je, optreden blijft altijd het leukste. Geen publiek is hetzelfde en je weet nooit waar je terecht komt. Dat vind ik altijd erg gezellig.

In 2010 deed je mee aan Popstars en kwam heel erg ver. Wat heb jij geleerd van dit avontuur?
Op advies van iemand begon ik aan dit avontuur. Uiteindelijk ging ik ronde na ronde door en het is zo’n circus. Het ging toen erg snel. Het was erg leuk! Wat ik er van heb geleerd? Niks is wat het lijkt. Het is natuurlijk allemaal een hoop ‘show’. Je bent vrienden van elkaar, maar je bent ook concurrenten van elkaar. Aan het einde van de rit was het toch helemaal niet zo heel leuk want je staat uiteindelijk toch tegenover elkaar allemaal.

Wat kunnen de fans van het Nederlandse lied de komende tijd nog van jou verwachten? Komt er binnenkort nog een nieuwe single?
Dit is de eerste van een nieuwe reeks en daar gaan we lekker op verder borduren. Het is natuurlijk spannend wat mensen van dit gingen vinden. Gelukkig werd het goed ontvangen, want je kan natuurlijk ook afgemaakt worden. De nieuwe plaat komt hier weer achteraan.

Waar kunnen de fans jou bewonderen de komende tijd?

Ze kunnen op mijn Social Media alles vinden over mijn optredens. Mijn agenda staat gewoon online dus ze kunnen daar alles bijhouden.

Bedankt voor het interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.